Na zabavi

Rok Škrlep ima Recept za srečo

19. 10. 2023, 09.03
Posodobljeno: 19. 10. 2023, 09.05
Deli članek:

Španski borci so gostili premiero najbolj srečne glasbene monokomedije, ki bo zdaj zakrožila po vsej Sloveniji

Jaka Škrlep
Rok Škrlep - Recept za srečo

Rok Škrlep, voditelj Malih sivih celic, ustvarjalec video vsebin, improvizator in rekreativni ljubitelj življenja, je v Ljubljani predstavil avtorsko glasbeno monokomedijo Recept za srečo, ob salvah smeha pa večer zabelil še s palačinkami.

Jaka Škrlep
Urška Edina, stand up maratonec Andrej Težak Tešky in pevec Kikifly so se po premieri posladkali s palačinkami.

Rok Škrlep je kljub mladosti na stand up odrih prisoten že celo desetletje, še kako leto dlje pa se ukvarja z improvizacijo. Po odlično sprejeti potopisni predstavi Svetovne fore se zdaj vrača še bolj osebno, izpovedno in predvsem iskreno. Recept za srečo, ki sta ga ustvarila z režiserjem Urhom Mlakarjem (polovica zabavnega glasbenega tandema Um & Kuna), je po frekvenci in glasnosti smehov na premieri zadetek v polno, hkrati pa še dokaz več, da tudi voditelj Malih sivih celic nima odgovorov na vsa vprašanja.

Jaka Škrlep
Recept za srečo v polni dvorani Španskih borcev

Potem ko je že izvedel nekaj testnih predstav po Sloveniji, se je Rok sinoči pogumno podal na oder ljubljanskih Španskih borcev. Priznal je, da ni šlo brez treme, saj je bilo v občinstvu tudi cel kup kolegov komikov, prekaljenih gledaliških in TV-ustvarjalcev ter drugih kreativcev.

Jaka Škrlep
Jure Karas in Miha Brajnik na TV Slovenija sodelujeta pri ustvarjanju zabavnega šova Kaj dogaja?

No, ura in pol zabave z Rokom, ki v tej predstavi dobro spaja gledališko igro, stand up in petje zabavnih songov ob kitari, pri tem pa si pomaga tako z vizualnimi kot avdio pomagali, je minila, kot bi trenil. In ja, namen je bil dosežen: lepo nas je nasmejal in verjetno ni bilo gledalca, ki mu včeraj ne bi vsaj malo polepšal dneva in ga naredil srečnejšega. Rokovega recepta za srečo vam ne izdamo, da vam ne bomo pokvarili ogleda predstave, si pa velja zapomniti, da je tudi pri iskanju recepta za srečo pot mogoče celo pomembnejša kot cilj.