Televizija

Tilen Artač: Zaskrbljen sem, kako bomo sploh štartali naslednjo sezono!?

A. M.
24. 2. 2024, 08.00
Deli članek:

Nova sezona od 24. februarja dalje na TV Slovenija 1.

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Vse resne in pomembne novice doma in po svetu bosta predstavila voditelja oddaje, Tilen Artač in Alenka Marinič.

Satirična oddaja Kaj dogaja bo znova razveseljevala gledalce. Nova sezona bo prvič na sporedu že v soboto, 24. februarja, ob 21. uri na nacionalni televiziji. Voditelja Tilen Artač in Alenka Marinič vas bosta, dragi bralci, vsako soboto z zabavnim pregledom tedna seznanila z najpomembnejšimi novicami s tujega in domačega političnega parketa.

Tilen in Alenka

»Moram priznati, da zadnje dni že kar odštevam do začetka nove sezone. Materiala za satiro se je v teh nekaj mesecih nabralo res veliko in ekipa že kar poka po šivih od idej,« je povedal Tilen Artač, ki bo vse resne in pomembne novice doma in po svetu predstavil skupaj z Alenko Marinič. Čeprav se komaj začenja nova sezona, pa Tilen Artač vseeno v skrbeh gleda v prihodnost, sploh ker je danes tako, jutri pa drugače. »Zaskrbljen sem, kako bomo sploh štartali naslednjo sezono!?!? Trenutno se v slovenski politiki skoraj nič ne dogaja. Nobenih afer, nobenih nepravilnosti, nobene korupcije! Klinc pa taka država, kjer vse štima!« Pa res štima?

Telenovela Palomar

Aktualne družbenopolitične afere so odlična podlaga za nastanek novih zanimivih likov, ki pa naj za zdaj ostanejo še skrivnost. »V prihajajoči sezoni oddaje Kaj dogaja? se najbolj veselim novih likov v telenoveli Palomar, predvsem tistih, ki jih je med zimskim počitkom zavzeto pripravljala ženska sekcija ekipe, in pa dejstva, da bo v oddaji še več avtorske glasbe, ki jo bo v čisto novi rubriki predstavljal naš brežiški juke-box Robert Petan,« ob začetku nove sezone pravi kreativni pisec oddaje Igor Bračič.

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Igor Bračič je soustvarjalec in scenarist oddaje Kaj dogaja?

Beseda tedna

Po dolgem in počez bo slovar slovenskega jezika v rubriki Beseda tedna znova prečesaval Admir Baltić. »Pri oddaji Kaj dogaja sodelujem že od samega začetka, že polnih pet let. Zimski in tudi poletni premori so vedno dobrodošli. Za vsak premor pa veš, da je bil koristen in da je služil svojemu namenu, ko se nekaj tednov pred oddajo zaveš, da že komaj čakaš novo sezono, nova iskanja idej, nova snemanja, nova druženja na setu, na sestankih, na terenu in seveda novih svežih rogljičev, ki jih vedno nekdo prinese v pisarno uredništva,« strne Baltić.

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Podolgem in počez bo slovar slovenskega jezika v rubriki Beseda tedna znova prečesaval Admir Baltić:

(S)hit tedna

Muzikanavtor Robert Petan bo v novi sezoni imel novo rubriko (s)hit tedna, kjer bo kot voditelj izmišljene glasbene oddaje/lestvice vsak teden predstavil glasbene novosti tedna. V vsaki epizodi bomo spoznali nekaj zabavnih (izmišljenih) izvajalcev in njihovih komadov ter videli in slišali videospot za najboljšo skladbo tekočega tedna, ki bo na zabaven način obravnavala aktualno temo. Ob tem dodaja: »Ves čas, ko gledam Dnevnik, si mislim samo eno stvar, prosim, še malo zdržite vsi z nepojasnjenim premoženjem, na javnih stolčkih, na balkonih državnega zbora, v črnih gradnjah, sam še mal zdrž'te, da mi začnemo sezono. Da ne bi bilo slučajno vse v najlepšem redu, ko štartamo s Kaj dogaja!«

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
Muzikanavtor Robert Petan bo v novi sezoni imel novo rubriko (s)hit tedna.

Kaj torej pričakovati?

Kot pravijo ustvarjalci oddaje, nas vsako soboto ob 21. uri na 1. programu TV Slovenija znova čakajo vrhunska politična satira, presenetljive glasbene priredbe, odlične imitacije, zanimivi gostje, predvsem pa obilica smeha in zabave. Zaradi živahnega političnega dogajanja pa tem ne zmanjka. »Veselim se novih snemanj. Čez zimo se je v naših glavah namreč nabralo več idej, kot je kvadratnih metrov v sodni stavbi na Litijski. Se pravi, nobeden zares ne ve točne številke, ampak poskušali vas bomo prepričati, da jih je čim več,« zagotavlja Jernej Celec, ki je znan kot komik, scenarist in režiser, ki hitro postaja eno najbolj vročih imen domače komedije. Komedija pa je tudi na domačem političnem prizorišču, mar ne?

Adrian Pregelj / RTV Slovenija
»Da ne bi bilo slučajno vse v najlepšem redu, ko štartamo s Kaj dogaja!« pravi ustvarjalna ekipa.