Televizija

Dirka po Savdski Arabiji

A. M.
30. 1. 2024, 11.00
Posodobljeno: 31. 1. 2024, 13.00
Deli članek:

Vsi športni navdušenci boste ta teden prišli na svoj račun na kanalu Planet 2.

Planet TV
Dirko po Savdski Arabiji

Vsi športni navdušenci boste ta teden prišli na svoj račun na kanalu Planet 2, kjer boste lahko spremljali Dirko po Savdski Arabiji. Na dirki bo tako kot lani nastopil slovenski kolesarski as Luka Mezgec. Prva etapa bo na sporedu v torek, 30. januarja.

Dirka po Savdski Arabiji bo tudi letos postregla s petimi etapami v regiji AlUla, ki se lahko pohvali z bogato zgodovinsko dediščino in brezčasnimi pokrajinami. Štart dirke, ki bo ob vznožju grobnic Hegra, ki so od leta 2008 na Unescovem seznamu svetovne dediščine, obljublja veličasten vizualni spektakel tako za tekmovalce kot tudi gledalce pred televizijskimi sprejemniki.

Dirke na Bližnjem vzhodu na začetku kolesarskega leta so bile pogosto naklonjene šprinterjem, zato bo sotekmovalec našega Luke Mezgeca v ekipi Jayco-AlUla Dylan Groenewegen znova želel osvojiti zmago na kateri od prvih etap.

Dirko po Savdski Arabiji boste na Planet 2 lahko v neposrednem prenosu spremljali od torka, 30. januarja, do sobote, 3. februarja, s pričetki ob 12:30.