Televizija

Nova slovenska serija Truplo

T. B.
23. 8. 2018, 03.00
Deli članek:

»Težje je delati komedijo kot kriminalko,« trdi Luka Štigl, avtor in režiser izvirne komične kriminalke Truplo, ki bo od 24. avgusta v celoti na voljo na Voyu.

Pro Plus
Serija Truplo

Serijo je produkcijska ekipa Squareme, ki je prej že posnela kratki film Štokholm, snemala 23 dni na več prizoriščih po Ljubljani in v Cerknici, imela pa bo osem delov, ki bodo na ogled zgolj na Voyu. Kaj pa zaplet? Truplo seveda ter to, kdo ga je odvrgel in kdo našel.

Kako je prišlo do zamisli za Truplo?
Squareme se večinoma ukvarja s produkcijo komercialnih televizijskih in spletnih oglasov, zato si včasih želimo ustvariti kaj za svojo dušo – tako smo se lani lotili projekta kratkega filma Štokholm. Cilj je bil, da posnamemo film. Nismo imeli sredstev, nismo imeli naročnika, nismo želeli zmagati na festivalih ali priti v kino. Želeli smo posneti nekaj zase, kar bi bilo všeč tudi gledalcem, film pa je zdaj na ogled brezplačno na spletu. Bolj za šalo kot zares smo ga prijavili na Festival slovenskega filma in bili na svoje veliko presenečenje sprejeti v tekmovalni program. Izjemno pohvalo smo prejeli tudi od Mitje Okorna, ki je film označil za eno boljših stvari, ki jih je gledal v Sloveniji. Tako smo potem Voyu predstavili idejo, da bi ustvarili serijo s podobno zgodbo in liki, in nastalo je Truplo.

Domnevam, da gre za nizkoproračunsko serijo. Koliko ste bili omejeni s finančnimi sredstvi?
Odvisno, kaj pojem nizkoproračunska serija sploh pomeni. Za ameriška merila so vse serije pri nas nizkoproračunske. Nisem eden tistih, ki bi tarnal zaradi sredstev. Imeli smo dovolj sredstev, da smo naredili serijo, kot smo jo želeli, in nikjer se ji ne pozna, koliko je stala. Dali smo vse od sebe in naredili zadevo, na katero smo ponosni.

Več o seriji Truplo izveste v novi številki revije Vklop!