One/oni

Znani in njihovi jutranji rituali

Teja Pelko
25. 5. 2024, 08.00
Deli članek:

Brez kave si večina ne predstavlja začetka dneva!

revija zvezde
Ana Dežman

Pregovor pravi, da se po jutru dan pozna, zatorej ga je dobro začeti z dobrimi stvarmi. Za večino vprašanih znanih obrazov je to kava, kar nekaj pa jih je med svoje jutranje rituale uvrstilo tudi telovadbo.

Pevka Ana Dežman
Moj jutranji ritual je vsaj 10 minut telovadbe, razteznih vaj pilatesa, potem po navadi tuš, umivanje obraza s hladno vodo in vsakodnevna nega, nato pa zajtrk na balkonu, na zraku. Ob zajtrku popijem skodelico kave z riževim, ovsenim ali kokosovim mlekom, vanjo pa sem se navadila kaniti tudi žličko kokosovega olja. Večkrat si naredim tudi smuti s kosmiči, sadjem ali zelenjavo. Zdaj, ko potekajo intenzivne vaje zjutraj in zvečer pred operno produkcijo Mozartovega dela Cosi fan tutte v SNG Opera in balet Ljubljana, se še upojem in takšna sem se pripravljena spopasti z dnevom.

Glasbenik Gianni Rijavec
Moj obvezni jutranji ritual je moja kava, Sentimenti, hehehe ... in ob njej razmišljanje o dnevu, ki prihaja, kaj je v njem za postoriti. Kadar jo spijeva skupaj s Patricijo, pa je še lepše.

lady
Gianni Rijavec

Pevka Alenka Husić
Definitivno si začetka dneva ne predstavljam brez dobrega strečinga, predvsem zgornjega dela telesa. Nato spijem velik kozarec mlačne vode, temu pa sledita kavica in počasi tudi zajtrk. Vem, da ni ravno dobro, da jutro začnem s kavo, ampak enostavno ne morem brez nje. Dvakrat do trikrat na teden pa se po jutranjem strečingu spakiram in šibam na jutranje treninge, na katerih v majhni skupini delamo vaje z lastno težo in z utežkami. Se mi zdi kar pomembno, da malo potreniram in delam vaje za moč in kondicijo, saj na odrih konec tedna potrebujem vso možno energijo.     

Sašo Radej
Alenka Husić

Igralec Nejc Cijan Garlatti
Za pravi ritual je potreben čas. Časa pa, kot se zdi, vedno primanjkuje. A ne za kavo. Ta je obvezna. Ta kratki črni in nikakor ne sladki ritual opravim zjutraj večkrat. Še preden zapustim stanovanje. Še preden zares odprem oči. Rad si jo pripravim sam – a najraje jo spijem v družbi – od druge skodelice dalje.

Sašo Radej
Nejc Cijan Garlatti

Voditeljica Asja Bonnie Pivk
Moj dan se običajno začne z več budilkami, saj ponavadi vedno vstanem zadnjo sekundo. Nato se odpravim v kopalnico, si umijem obraz in zobe ter si rečem: »Danes bo moj dan!« Potem si na telefonu prižgem glasbo in pojem, medtem ko se ličim, saj mi je v kopalnici vedno najljubše. Ponavadi si oblačila pripravim že en dan vnaprej, saj raje še kakšno minuto dlje pospim. Nato spijem svoj čaj z domačim medom in že šibam v avto. Velikokrat zajtrk pojem kar na poti, moj najljubši je topljeni sir in kos kruha, in se že veselim novega dne. Ponavadi na poti do Ljubljane pokličem mojo mamo iz Štajerske, saj z njo vedno rada poklepetam.

Mediasepeed
Asja Bonnie Pivk

Voditelj Gregor Trebušak
Nič posebnega nimam. Dvakrat na teden imam ob šestih telovadbo. Drugače pa, dober zajtrk pomaga.

Pop TV
Gregor Trebušak

Ustvarjalka unikatnih usnjenih izdelkov Eva Breznikar
Začetka dneva si ne predstavljam brez jutranje urice miru, ko skuham kavo in si, še preden misli padejo v mlinček obveznosti posameznega dne, privoščim čisti mir, čohljam svoje živali in gledam v naravo: pozimi skozi okno, poleti na terasi. Ker delam popoldne, sem razvila ritual zbujanja brez nadležnega zvoka budilke in to je zakon!

revija zvezde
Eva Breznikar

Glasbenik Alex Volasko
V bistvu je moja rutina vsakodnevna borba z budilko. Ker nisem jutranja oseba, si vstajanja pred deveto ne morem niti predstavljati. Imam pa doma en simpatičen kavomat, ki bi med pripravo kave najbrž zbudil še mrtvega. Recimo, da me tisto le nekako zbudi – tako z zvokom kot s kavno substanco.

Mediaspeed
Alex Volasko

Modna oblikovalka in pisateljica Anna Paynich
Vsako jutro naredim zaščite energij, tantrične vaje in kobrin dih, da mi dvigne nivo energije in postavi v močen steber. Potem je dan pozitivno naravnan, poln obilja in priložnosti.

osebni arhiv
Anna Paynich

Bobnar Jure Doles
Za zjutraj ne potrebujem budilke, saj me vsako jutro že pred sedmo zjutraj zbudi pes. Najprej pojem zajtrk, potem sledi sprehod, zatem pa dnevna opravila.

osebni arhiv
Jure Doles

Pevec Alen Hass
Nimam nikakršnih posebnih ritualov za začetek dneva, zadnje čase pa mi je prišlo v navado, da se ne dvignem iz postelje, dokler vsaj dvakrat ne vklopim dremeža na telefonu. Potem se mi pa že malo mudi in se moram na hitro spraviti k sebi.

Jernej Ogorevc
Alen Hass

Glasbenik Anže Šuštar
Začetka dneva si ne predstavljam brez velike skodelice turške kave. Polovico je spijem v svojem fotelju in takrat mora biti v sobi popolna tišina, nihče me ne sme zmotiti – ker vstanem že pred peto uro zjutraj, je to malo lažje (smeh), drugo polovico pa spijem na terasi, zraven pa si prižgem cigareto. Tudi tu me ne sme nihče motiti. Če kdaj slučajno zaspim in izpustim ta jutranji ritual, sem celo dopoldne tako tečen, da z mano nihče ne zdrži niti pet minut. (smeh)

M24.si
Anže Šuštar