One/oni

Poglejte, kaj si v letu 2024 želijo naši znani obrazi

Teja Pelko
1. 1. 2024, 07.00
Deli članek:

Zaobljub si ne zadajajo

m24
Špela Močnik

Novo leto je tu. Naši znani Slovenci in Slovenke si v njem poleg poslovnih uspehov želijo predvsem zdravja in miru ter več potrpežljivosti, prijaznosti in empatije med ljudmi. Zaobljub pa si ob novem koledarskem letu večinoma ne zadajajo.

Igralec Andrei Lenart
Hvaležen sem za to, da je bilo leto 2023 rekordno uspešno in polno dogodivščin. Želim si, da bi bilo tako tudi v letu 2024, in potrudil se bom, da bo.

osebni arhiv
Andrei Lenart

Glasbenik Rok Lunaček
Moje želje ostajajo skozi leta nespremenjene. Morda utopično razmišljam, ampak več ljubezni in zdravja vedno prav pride. Prav zares želim iz vsega srca vsem dobrim ljudem vse najlepše v 2024. Imejmo radi sebe in soljudi, in da bi si večkrat stisnili roko. Svet bo tako veliko lepši. Srečno! Moja zaobljuba za 2024 pa naj bo za moj bend Flirrt. Da bi dokončali svoj osmi album in na veliko lepih Flirrt koncertov.

Sašo Švigelj
Rok Lunaček

Igralka, glasbenica in manekenka Alya Elouissi
Moje želje so uspešno končati in izdati moj prvi veliki album Changes, za katerega so pesmi nastale ravno v letu 2023. Glede zaobljub pa še naprej slediti sama sebi in živeti polno življenje.

Osebni arhiv
Alya Elouissi

Dirigent, skladatelj in aranžer Patrik Greblo
V 2024 si želim končno več časa zase, za moje nedokončane projekte, ki se nabirajo v predalu že 20 let.

M24
Patrik Greblo

Voditeljica Špela Močnik Paradiž
Z zaobljubami sem slaba, se rajši med letom kaj spomnim in se potem bolj vestno držim kot po novem letu. V letu 2024 si, čeprav klišejsko, želim več vremenske stabilnosti, kakšne nove dogodivščine in potovanja, pa malo več potrpežljivosti med ljudmi.

Modna oblikovalka Maja Štamol
Zaobljub že dolgo ne delam več. Želim pa si najprej trdnega zdravja zase in za moje ljube. Sicer pa več prijaznosti med ljudmi, več empatije do sočloveka in čimmanj negativnih in nestrpnih ljudi v moji bližini.  

revija zvezde
Maja Štamol Droljc

Voditelj in komik Juš Milčinski
V letu 2024 si želim predvsem, da bi bila naša vrsta primatov manj egoistična. Večina nas ima vsega dovolj, res ni potrebe za stalne borbe za oblast, vojne, hlepenje po bogastvu, ki je kljub kopičenju vedno manj vredno. Obstali smo, ker smo sodelovali in pomagali drug drugemu, ne ker smo vlekli vsak v svojo smer. To je to, kar se tiče globalnih želja. Svojim bližnjim pa želim predvsem zdravja in kaj več prostega časa. Zaobljub pa ne delam več, ker sem ugotovil, da sem z njimi tako kot naši politiki z obljubami - prej ali slej jih prelomim.

Adrian Pregelj, RTV Slovenija
Juš Milčinski

Igralka Bernarda Oman
Želim si, da bi bila zdrava in mirna v sebi ter da bi bili vsi zdravi in mirni. In, pa naj bo še tako klišejsko, želim, da ne bi bilo nobene vojne. Zaobljub pa nikoli ne delam.

revija zvezde
Bernarda Oman

Pevka Ani Frece Križanič
Vsako leto imam iste želje. V osnovi so to, da se vsak dan zbudim s strastjo do življenja, da se veselim dneva, kljub temu da bi ga včasih raje kar prespala, ter da si vzamem čas zase in za vse stvari, ki me polnijo. Na področju glasbe imam že ideje in zastavljene cilje. Na oder Hotela za srečo prihaja glasbena predstava, ki se je izjemno veselim. Končujemo tudi novo ploščo; ta bo bolj plesna in zelo srčna. Zelo kmalu, morda kar tam okrog valentinovega, prihaja nova pesem z naslovom Barve ljubezni. Zopet sta jo napisala naš kitarist in komponist Marko Mozetič - Mozo in Enzo Pandora - Jose, ki sta 'zakrivila' Moj božični hit, pred tem pa hudomušno Razvajenko in spevno himno prijateljstvu Drago mojo. Zaobljub pa si ne zadajam, saj živim tako, da jih ne potrebujem. Bolj cilje. Želja je, da se več gibam, da počnem česa več, drugega manj, a tega se zavedam vsak dan in se tudi trudim po svojih močeh. Potem pa pride življenje, zunanje okoliščine in neumno bi bilo, da bi šla z glavo skozi zid za neko zaobljubo. Rada se poslušam, sledim srcu in tudi upoštevam svoj cikel ter grem rada s tokom. Kar ne pomeni, da nisem ciljno usmerjena, le da grem s tokom v miru in brez pretiranega naprezanja, in to se je pri meni izkazalo za zelo dober pristop. 

Prav posebno
Ani Frece Križanič