Glasba

Ali so Čuki postavili nov rekord?

A. M.
1. 1. 2024, 08.00
Deli članek:

Ne moremo trditi z zagotovostjo, ampak verjetno se je zgodil nov rekord?!?

Založba Mandarina
Skladba Ta ta traktor je ena taka nalezljiva pesem, ki je že v prvih dneh obnorela otroke.

V pičlih 33 dneh je namreč nova otroška pesem skupine Čuki - Ta ta traktor - dosegla milijon ogledov na spletnem portalu YouTube. Ali in v kolikšnem času je ogrožen primat pesmi Ko ko ko (ki je najbolj gledan slovenski videospot z več kot 15 milijoni ogledov), bodo pokazali naslednji meseci. Dejstvo pa je, da so pesem že vzeli za svojo vsi otroci in njihovi starši, najverjetneje pa tudi vsi slovenski logopedi.

»Ta ta traktor je moj!« je fraza, ki bo marsikateremu otroku – hočeš, nočeš – pomagala pri izgovarjavi črke, o kateri se Tilen Artač že leta nekoliko šali, da jo pevec in avtor pesmi Jože Potrebuješ tako simpatično in navihano prodaja v svojih uspešnicah. Spomnimo, skoraj vse njihove uspešnice imajo v naslovih črko R: Krokodilčki, Komar, Mi gremo pa na morje, Ferrari polka, Greva gor v hribe. Ali je to ključ do uspeha številnih Čukovih pesmi?

Čuki pa kljub temu ne počivajo, saj kot za otroke ustvarjajo tudi za mladino in odrasle. Slednji pa bodo prišli na svoj račun že zelo kmalu. Spomnimo. Pesem Ta ta traktor je nadaljevanje uspešne zgodbe Ko ko ko. Pesem je izšla na dan tradicionalnega slovenskega zajtrka sredi novembra 2023.