One/oni

Naši znani obrazi iskreno o 2023

Teja Pelko
26. 12. 2023, 12.34
Posodobljeno: 4. 1. 2024, 10.59
Deli članek:

Našim znanim Slovencem in Slovenkam bo iztekajoče se leto večinoma ostalo v lepem spominu. Kar nekaj jih je v njem obrnilo tudi nov list v življenju, nekateri pa so prišli tudi do novih spoznanj, kaj je v njem najpomembnejše.

Mediaspeed
Miša Molk

Voditeljica Miša Molk

Letošnje leto si bom zapomnila po marsičem. Zlasti po vojni. In sem se spraševala, zakaj je vojna ženski samostalnik. Seveda ima vojna tudi ženski obraz, a največkrat kot žrtev. No, to leto si bom zapomnila tudi zato, ker sem sama sebe prepričala, da se nima smisla fajtati s politično ideologijo, z namazanimi kljukci in strokovnimi bizgeci. In sem se upokojila. Nisem kalkulirala, da bi prejela všečno odpravnino in odšla s napolnjenim žepom. Še sem upala, da bo šlo. Ampak na zadnjem sestanku sem si rekla: »Miša, tu nimaš več sogovornikov.« In jih pustila prazne. Take, kot so bili. Zdaj teče že peti mesec, ko mi je lepše. Ko se sreča sreča v srečanju.

Voditeljica Nataša Naneva
Definitivno si bom to leto najbolj zapomnila po iskrenih in srčnih odzivih ljudi, predvsem otrok in starejših, ki so kviz Kolo sreče tako lepo sprejeli, da so se pripeljali tudi iz Ljubljane in Celja v Kranj in prišli v Krajčka, da bi me spoznali v živo in povedali, kako zelo fajn sva jima s Klemnom in da je gledanje Kolesa sreče za njih zabavna sprostitev.  

Tibor Golob
Nataša Naneva.

Glasbenik Dominik Bagola - Balladero
Leto 2023 mi bo ostalo v spominu predvsem po mojem tretjem albumu Balladero Neon Srce, po številnih nastopih, od velikega koncerta v Cankarjevem domu, kot tudi po tistih manjših, kot je bil čaroben poletni večer pri Mefu v Izoli, pa radijskih in drugih nastopih. Res je bilo pestro. Krojili smo nove obleke (z legendarnim Gačem - eden od top spominov leta je ob prihodu na oder ob gromkem aplavzu občinstva Linhartove dvorane vsekakor tudi štiriurni obisk trgovine z blagom, kjer sva izbirala materiale za odrske suknjiče) in nova prijateljstva, predvsem pa pisali nove zgodbe. Še nikoli nisem toliko naredil v enem letu. Veliko srčnosti se je rodilo med nami, glasbeniki in poslušalci. Naučil sem se, da je občutek tople in varne družine najpomembnejši in najlepši občutek, ki ga lahko imaš. Za to moraš imeti ob sebi prave ljudi. Letos sem jih našel veliko, tudi novih, pa spoznal tudi, koliko imam res dobrih ob sebi že skozi leta. A za to se moraš tudi boriti, ker ni samoumevno. To bom skušal vzeti kot poslanico za naprej, v brk vsemu slabemu, kar se dogaja v svetu in tudi pri nas. Ko režemo človečnost, da postrežemo potrošništvo ali hladno preračunljivost. Kultura, dobrota, prijateljstvo, glasba in srčnost bo tisto, kar bom poskusil negovati v naslednjem letu. Letošnje pa si bom res zapomnil predvsem po vseh žarečih nasmehih in očeh, ki sem jih srečeval na mojih koncertih z bendom in številnimi gosti. Pa tudi po zelo prijetnem dopustu, ki sva ga preživela z Eriko. Za vse to sem zelo hvaležen in želim vse dobro vsem dobrim ljudem. Če je vsako leto mejnik, ne pozabimo tudi postavljati zdravih mej. Vse preveč je namreč nevljudnosti in toksičnosti v naši družbi. Zato bodimo ob lučkah znova tudi svetilniki neke boljše, bolj vljudne in predvsem strpne družbe.

Primož Lukežič
Dominik Bagola - Balladero

Voditeljica Nataša Bešter
Letošnje leto si bom najbolj zapomnila po tem, da sem po 40 letih dela in dopolnjenih 60 letih šla v zaslužen pokoj. Kako je biti čisto na off, še ne vem, ker še pomagam ustvarjati oddaji Štiri tačke in ZA zdravje. Drugače pa si ga bom zapomnila tudi po prvem letu, ko je bila z nami ob bernki Hani tudi naša mala yorkica Loti, po tem, da nam je na vrtu super raslo, in po tem, da sva z možem imela več časa za naju in najine hribe. Več časa sva imela tudi za vnuka, ki naju bosta kmalu že prerasla (smeh). Zame osebno je bilo leto 2023 lepo in srečno, kar povezujem tudi z zdravjem in dobrim počutjem, to je namreč največje bogastvo, ki ga imamo. Zapomnila pa si ga bom tudi po moji uspešno izpeljani dobrodelni akciji, v kateri mi je uspelo zbrati veliko hrane za zapuščene živali. Na to sem pa res še posebej ponosna.

osebni arhiv
Nataša Bešter

Komik Ranko Babić
To leto si bom najbolj zapomnil po prvi režiserski vlogi (Jamska ženska), po Ičkotih 1 in Ićkotih 2 ter po poškodbi meniskusa, ki mi je za pol leta skrajšal igranje tenisa.

revija zvezde
Ranko Babić

Glasbenik Marijan Novina
Najbolj si bom to leto zapomnil po vrnitvi na oder MMS po 23 letih in dobro sprejeti pesmi Zgodba ribiča. Ter po ugotovitvi, da je čas najdragocenejši v življenju. Pa lepe praznike vsem!

revija zvezde
Marijan Novina

Kuharska mojstrica Kamala Manjari Joy
To leto si bom zapomnila po tem, da če na poti svojih sanj ne odnehaš, prideš na vrh gore. Vse je na tebi. A najpomembnejše je, kaj daš dol s sebe. O manifestaciji sem se naučila, da kolikor se hočeš povzpeti visoko, toliko se moraš potopiti globoko.

Promo foto
Kamala Katerina Gjorgjievska / Kamala Manjari Joy

Modni oblikovalec David Hojnik
Leto 2023 si bom zagotovo zapomnil po 10. obletnici lastne modne znamke DH fashion, s katero sebe in svojo okolico opominjam, da v teh divjih in norih časih potrebujemo trenutke zase, za bližnje in za reči, ki jih imamo radi. Dandanes namreč nič ni samoumevno.

Marko Vavpotič/M24
David Hojnik

Glasbenica Eva Hren
Zame je bilo to zelo turbulentno leto in komaj čakam, da pride novo. Bilo je polno lepih stvari, a veliko tudi manj lepih. Življenje pač.

Marko Vavpotič
Eva Hren

Igralec Jan Bučar
Iztekajoče se leto si bom zapomnil predvsem po velikem koraku, ki sem ga naredil v življenju na poslovnem področju in nima popolnoma nobene zveze z igralstvom oziroma s teatrom. Trenutno kaj več od tega še ne morem povedati, lahko pa povem, da se odpirajo novi izzivi na čisto drugačnem kariernem področju, kot sem ga poznal do zdaj. Glede na to, da leta še ni čisto konec, pa mogoče še kaj pride ... pustimo se presenetiti.

m24
Jan Bučar