One/oni

Ne boste verjeli, kako je danes videti ta 77-letnica!!!

27. 11. 2023, 13.08
Posodobljeno: 27. 11. 2023, 13.19
Deli članek:

77-letna Dolly Parton je uspešna tekstopiska, multi-instrumentalistka, igralka in poslovna ženska. Njena kariera, ki traja več kot šest desetletij, se je začela z vzponom v poznih 60-ih letih, in od takrat je postala ena najbolj prepoznavnih in vplivnih osebnosti v country glasbi.

Profimedia
Dolly Parton leta 1966

Dolly je še vedno zelo aktivna in znana je predvsem po svojem edinstvenem glasu in barviti podobi, velikih prsih in seveda platinasti pričeski. Njen glasbeni opus obsega različne žanre, od tradicionalnega countryja do popa in bluegrassa. Poleg glasbene kariere je Dolly tudi uspešna igralka, znana po vlogah v filmih, kot so "9 to 5", "The Best Little Whorehouse in Texas" in "Steel Magnolias". Partonova je tudi znana po svojem filantropičnem delu. Ustanovila je Dollywood Foundation, ki se osredotoča na izobraževalne projekte in pomoč otrokom in družinam v stiski. Je tudi ustanoviteljica programa Imagination Library, ki otrokom pošilja brezplačne knjige z namenom spodbujanja zgodnjega branja.

Profimedia
Prepoznavna pričeska, neverjetna postava in izjemna energija!

Osebno življenje Dolly Parton je manj razvpito kot njena javna podoba. Poroka s Carlom Deanom leta 1966 ostaja ena redkih konstant v njenem življenju. Kljub svoji medijski prisotnosti, Dolly skrbno varuje svoje zasebno življenje in se redko izpostavlja v tabloidih. Čeprav pa že njena podoba sama polni naslovnice tujih revij ... Saj je resnično nekaj neverjetnega, da ženica, ki bo kmalu dopolnila 80 let ohranja tako energijo in predvsem tako postavo.

Profimedia
Dolly Parton je še vedno polna energije

To je znova dokazala pred nekaj dnevi, ko  je nastopila na dogodku Red Kettle Kickoff Salvation Army v času polčasa nogometne tekme med Dallas Cowboys in Washington Commanders. Partonova je s svojim nastopom v vlogi navijačice Dallas Cowboys povsem prevzela občinstvo. Kot 77-letna članica Rock & Roll Hall of Fame je izvedla nekaj svojih največjih uspešnic, pa tudi pesmi s svojega težko pričakovanega albuma Rockstar, ki je izšel 17. novembra in seveda vse prisotne pustila odprtih ust.