One/oni

Matthew Perry - Prijatelji na njegovem pogrebu

4. 11. 2023, 08.57
Posodobljeno: 4. 11. 2023, 09.10
Deli članek:

Hollywood se poslavlja: Zasebni pogreb Matthewa Perryja. Bilo je le okoli 20 ljudi, med katerimi pa seveda niso manjkali njegovi "Prijatelji".

Profimedia
Prijatelji tik pred vstopom v cerkev

V petek je v spominskem parku Forest Lawn v Los Angelesu, ki leži v senci hollywoodskih gričev, potekal pogreb priljubljenega igralca Matthewa Perryja. Na znanem pokopališču, ki se nahaja v neposredni bližini studia Warner Bros, kjer je Perry skupaj s soigralci ustvarjal zgodovino s serijo "Prijatelji", so se v znak zadnjega slovesa poklonili njegovi najbližji in soigralci, med njimi Jennifer Aniston, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc in Lisa Kudrow.

Profimedia
Matthew Perry pogreb

Izbor lokacije za zadnji počitek ni bil naključen. Forest Lawn je kraj, ki simbolizira Perryjevo življenjsko delo in uspeh, hkrati pa je tudi tiho pričevanje njegove bližine s soigralci iz serije, ki so se zbrali, da bi mu izkazali čast.

Profimedia
Matthew Perry pogreb

Na slovesnosti, ki je bila intimna in zadržana, se je zbralo okoli dvajset ljudi. Med njimi so bili Perryjeva mati Suzanne Morrison, oče John Bennett Perry in očim, novinar Keith Morrison. Družina je v tišini nosila krsto, obkroženi s terenskimi vozili in v črno odetimi žalujočimi, ki so si v znak sočutja izmenjevali objeme.

Profimedia
Matthew Perry pogreb

V skladu z zasebnostjo, ki je bila vedno del Perryjevega življenja, so bile podrobnosti o slovesnosti skromne. V javnost je prišel videoposnetek, ki prikazuje tri ženske, ki vstopajo v cerkev, kjer naj bi potekala maša. Iz teh posnetkov se vidi, da so v cerkev vstopili prav oni, njegovi televizijski prijatelji.

Profimedia
Matthew Perry pogreb

Slovesnost za oboževalce?

Profimedia
Matthew Perry pogreb

Za zdaj še ni znano ali bo organizirana tudi javna slovesnost za njegove oboževalce. Glede na to, da je bil pogreb opravljen diskretno in da je ekipa serije "Prijatelji" znana po svoji zasebnosti, je odločitev za takšno slovo razumljiva.

Profimedia
Matthew Perry pogreb

Perryjevo telo je bilo po obdukciji, ki je potekala v nedeljo, predano njegovim bližnjim. Medtem ko svet čaka na uradne rezultate in zaključek preiskave, se spomin na Matthewa Perryja ohranja skozi njegovo delo in ljubezen, ki jo je delil s svojimi oboževalci in sodelavci.

Profimedia
Matthew Perry pogreb

Profimedia
Matthew Perry pogreb