One/oni

Intervju: Lara Komar in Tadej Pišek

B. P.
12. 4. 2018, 03.00
Deli članek:

Njuna ljubezen v seriji Reka ljubezni razvnema gledalce pred televizijskimi sprejemniki, ki včasih težko verjamejo, da njihova ljubljenca v resnici nista par.

Ljubezen nam je vsem v pogubo, pravijo. Se strinjata?
Lara: Ne, jaz mislim, da je ljubezen glavno gonilo življenja; že res, da včasih boli, je pa zagotovo edino, za kar je vredno živeti.
Tadej: Bi se kar strinjal z Laro. Najlepši trenutki, ki jih lahko doživimo v življenju, se zgodijo prav zaradi ljubezni.

Toda ljubezen lahko v nas vzbudi tako zelo pozitivna kot zelo negativna čustva, ni res?
Lara: Ko pomislim na ljubezen, se vedno spomnim samo pozitivnih stvari.
Tadej: Jaz imam tudi nekaj negativnih izkušenj. Recimo bolečina, ko se neko razmerje konča, ko si zavrnjen ali gre karkoli narobe. Prav fizično lahko boli. Se mi je pa zaradi ljubezni zgodilo toliko lepega v življenju, da odtehta vse tisto, kar je bolelo.

Se vama kdaj zgodi, da vaju na ulici ustavijo in vama zaupajo, da so se prepoznali v katerem izmed likov?
Lara: Večkrat se mi je zgodilo, da zamenjujejo televizijsko zgodbo in resničnost. Na primer: nekdo mi je napisal, da pride kmalu v Gorico na obisk. Irena je iz Gorice, jaz pa iz Trsta. (smeh)
Tadej: Veliko pišejo na družbenih omrežjih in sprašujejo, ali sva res par. Veliko pisem sem dobil, češ da so jokali, ko sva šla narazen (z Ireno, op. p.). Ali pa me sprašujejo, kako sem ji lahko kaj rekel ali naredil. V resnici so jezni name oziroma na moj lik. To pomeni, da so liki tako realistični, da jih ljudje začutijo. Za igralca je to velik poklon.
Lara: Ko sem prvič prebrala scenarij, sem imela občutek, da so liki zares živi. Vsak lik je napisan z dostojanstvom in gre resnično v globino.
Tadej: Z vsemi napakami vred.

Celoten intervju preberite v novi številki revije Vklop!