One/oni

Včasih je prednost, če si ženska ... ni pa nujno

B. P.
31. 8. 2017, 03.00
Deli članek:

Športne novinarke z naših televizij: spoznajmo nekatere ženske, ki so si upale vstopiti in ostati v še vedno pretežno moškem svetu športa.

Miha Žibrat, starosta športnega komentatorstva in odgovorni urednik športnega programa na TV Slovenija, se spominja, da ko se je sam začel ukvarjati s športnim novinarstvom, v redakciji RTV ni bilo niti ene novinarke; danes jih imajo devet, kar pomeni, da so v primerjavi z novinarji zastopane precej enakovredno.

Sanja Modrič – najbolj elegantna športna novinarka
Sanja Modrič je bila ena najbolj za oko prijetnih novinark na nacionalki, dokler se ni odločila za spremembo in prestopila na Kanal A, tudi zato, ker se je tja preselilo Evropsko prvenstvo v košarki. Košarka je vendarle njena največja, čeprav ne prva ljubezen, tako zasebno kot službeno. Kot novinarka je namreč najprej pokrivala nogomet, potem smučanje, šele za tem pa se je navdušila nad košarko. Najbolj jo jezi, ko ljudje sklepajo, da jo košarka zanima samo zaradi moža Stipeta Modriča. »Ne, najprej sem se zaljubila v košarko, potem pa v Stipeta,« pravi Sanja, ki se spominja, da ji Stipe prvič, ko ga je po neki tekmi prosila za izjavo, le-te sploh ni hotel dati. Kljub temu pravi, da je včasih, ko je treba dobiti izjavo od športnika, prednost, če si ženska, ni pa nujno, saj se zgodi, da te zaradi tega gledajo zviška.

Ostale naše športne novinarke spoznajte v novi številki revije Vklop!