One/oni

V našo sosesko prihajata Fresh Prince in Jazz!

G. Z.
27. 7. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.03
Deli članek:

Prvič po 12 letih pavze bo 25. avgusta v Poreču nastopil kultni glasbeni in TV-dvojec: Will Smith in DJ Jazzy Jeff, ki sta zaslovela s serijo Princ iz Bel-Aira.

Če ste odraščali v 90. letih, niste mogli uteči evforiji, ki je šest sezon spremljala serijo Princ z Bel-Aira. Nanizanka je med zvezde izstrelila Willa Smitha, dolgina s štrlečimi uhlji, ki se je razvil v enega najboljših in najdonosnejših ustvarjalcev generacije (leta 2007 ga je Newsweek razglasil za najvplivnejšega igralca Hollywooda, Forbes pa za najdonosnejšega zvezdnika sploh, saj sta z ženo Jado tudi filmska in TV-producenta).

IKONI 90. LET
V seriji so ob številnih uspešnih Afroameričanih (od Oprah Winfrey, športnikov, komikov in igralcev do Jesseja Jacksona) gostovali tudi zvezdniki novovzcvetele urbane glasbene scene: Heavy D, Boyz II Men, Al B. Sure!, Queen Latifah, Bell Biv DeVoe, Vanessa Williams ... Ne naključno, saj je bil eden od producentov nanizanke Quincy Jones. Will in pribočnik Jazzy Jeff sta že pred TV-prebojem pobrala sploh prvega grammyja za rap izvedbo (Parents Just Don't Understand), dve leti zatem pa odnesla še en zlati gramofon za hit Summertime. Will je kasneje pospravil še dva za Men in Black in Gettin' Jiggy Wit It, ob tem pa velja omeniti, da mu ob dveh nominacijah še ni uspelo osvojiti oskarja.

Glasbeni tandem iz Filadelfije ni nikoli uradno prenehal delovati. Jazz je bil kot producent in studijski mojster močno vpleten v Willovo samostojno glasbeno kariero (sodeloval je tudi z Eminemom, The Roots in Jewel), redno komunicirata, in ko je Jazzy Jeff jeseni 2014 nastopil v ljubljanskem klubu Cirkus, se je čutilo, da sta v dobrih odnosih in da si puščata odprta vrata za nadaljnja sodelovanja.

MTV SUMMERBLAST
Will in Jazz prihajata v Poreč kot zvezdniška gosta festivala MTV Summerblast, ki je že lani postregel s kopico vročih gostov. Zabavo na zadnji počitniški vikend (25. in 26. avgusta) gosti ista ekipa, kot organizira Ultro Europe in je v Zagrebu gostila Justina Bieberja.

Celoten članek preberite v novi številki Vklopa!