One/oni

Gospod na cesti, zmaj v spalnici

G. Z.
6. 4. 2017, 03.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Moški pogovor z usodnim vinarjem ob srečanju s Kristusom

Domen Valič nas je zadnje čase zabaval v MGL, krajšal čas kot voditelj TV-avdicije SIT, Erik Habjan v Usodnem vinu, z očetom Iztokom sodelujeta v predstavi Boksarsko srce, je pa tudi dobitnik žarometa za igralca leta. In ker je dopolnil 33 let, je bil že čas, da ga povabimo na en pravi (ne)resen moški pogovor.

Dojemamo vas kot čutnega fanta. Kje pa bruha na dan vaša možatost?
Ne vem kaj dosti o motorjih, nogometu in ne spijem treh piv na dan, a ravno včeraj mi je moja bivša direktorica rekla, da sem možat, ker sem lepo odšel iz gledališča, kar se ji še ni zgodilo. Želim početi še kaj drugega in čutim, da bom to lažje izvedel kot svobodnjak. Če nič drugega, je možato to, da imam doma tri napol končane projekte, ki jih je treba do konca 'sešraufati'. To naredi pravi moški: začne projekt in ga ne dokonča pa mu obleži v kosih.

Je možno, da nežnost zamenjujemo s kavalirstvom? Punce še padajo na to?
Gre za osebno preferenco, ampak ja, ženskam je to še všeč. Kot si moški zanje želimo, da so dame na cesti, gospodinje v kuhinji in živali v spalnici, si one želijo, da je njihov moški gospod na cesti, mojster v kuhinji in zmaj v spalnici.

Kapoeira?
Ah, sol na rano! Pri kapoeiri tako moškim kot ženskam zrastejo izbokline ravno na pravih mestih. Fantastična je. Združuje vse, kar sem takrat želel: glasbo, ritem, ples, fizično moč in švic. A ko imaš vsak dan predstavo, ne moreš delati kapoeire na polno med šesto in pol osmo, ker moraš biti ob osmih že na odru.

Več preberite v novi številki revije Vklop!