One/oni

Slavni slikar v Ljubljani

Stop
30. 4. 2009, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Njegova dela kradijo domove slavnih kot so Paris Hilton, rafael Nadal, Sophia Loren, strastna zbiratelja njegovih del sta bila papež Janez Pavel II in Frank Sinatra!

Daniele Ermes Dondé, umetnik, čigar dela visijo v domovih zvezdnikov, kot sta dedinja Paris Hilton in priljubljeni teniški igralec Rafael Nadal, se vrača v Slovenijo.

 

Slikar, ki ga poznamo kot začetnika trenda faux art (izdelovanja popolnih replik slavnih umetniških del), se bo med 14. in 17. majem predstavil v Modrem salonu Grand hotela Union v Ljubljani s svojo znamenito kolekcijo slik kultnih pop boginj. S kristali Swarovski in z zlatom okrašene umetnine, za katere kupci odštevajo astronomske vsote denarja, si boste lahko ogledali brezplačno, razstavljena dela pa bo mogoče tudi kupiti. Za tiste, ki so pripravljeni seči malce globlje v žep, je mojster Dondé pripravljen narediti tudi njihov lasten portret. Med najbolj znane zbiralce del slavnega Dondéja sodijo igralka Sophia Loren, papež Janez Pavel II. in pevec Frank Sinatra, pri nas pa njegove slike krasijo domovanje marsikaterega znanega slovenskega poslovneža.