Tuje

Oče treh hčerk

T.L.
4. 1. 2024, 11.37
Posodobljeno: 4. 1. 2024, 11.41
Deli članek:

81-letni ameriški režiser ne slovi le kot izvrsten filmski ustvarjalec, ampak tudi kot dober oče. Ima tri hčerke, ki so mu jih rodile različne ženske.

Profimedia
Martin Scorsese je živa legenda Hollywooda.

Martin Scorsese, ameriški režiser, producent in scenarist, je prejemnik častnega zlatega medveda za življenjsko delo na 74. Mednarodnem filmskem festivalu v Berlinu. Nagrado mu bodo podelili 20. februarja, so sporočili z Berlinala. »Za vsakogar, ki razume film kot umetnost oblikovanja zgodbe, ki je hkrati globoko osebna in univerzalna, je Martin Scorsese neprekosljiv vzornik. Njegovi filmi so nas spremljali kot gledalce in ljudi, njegovi liki so živeli in rasli v nas,« je v sporočilu za javnost zapisal vodstveni dvojec Berlinala, Mariette Rissenbeek in Carlo Chatrian. Kot so še zapisali pri Berlinalu, je z oskarjem nagrajeni Scorsese že od 70. let prejšnjega stoletja eden najvplivnejših filmskih ustvarjalcev na svetu. Samo njegovo režisersko delo obsega več kot 70 filmov, med drugim kultne stvaritve Taksist, Pobesneli bik, Dobri fantje, Volk z Wall Streeta.

Profimedia
Cathy, Francesca in 23-letna Domenica Scorsese

A Martin ima za seboj tudi pestro zasebno življenje, saj je zamenjal kar nekaj žena, ki so mu rodile tri hčerke – Cathy (57), Domenico (23) in Francesco (47). Sam je priznal, da je bil veliko boljši oče, ko je imel 60 let, kot pri svojih dvajsetih letih. »Spet sem postal otrok, vživel sem se v svojo najmlajšo hčerko, pri starejših dveh sem te trenutke zamudil.« Čeprav je med najstarejšo Cathy in najmlajšo Francesco kar 34 let razlike, se vse tri odlično razumejo in velikokrat skupaj pridejo na očetove premiere.