Tuje

Več let se že bojuje z rakom

S.D.
19. 5. 2023, 11.00
Deli članek:

Švedski zvezdnik akcijskih filmov se že vse od leta 2015 bojuje z rakom, šele zdaj pa je zbral toliko poguma, da je o tej bolezni spregovoril tudi javno.

Profimedia
dolph lundgren

Dolphu Lundgrenu so pred osmimi leti odkrili tumor na ledvici, ki so ga operirali, napovedi pa so bile po zagotovilih njegovih zdravnikov zelo dobre. A ko je že verjel, da je bolezen premagal, se je ta pred tremi leti ponovila. Takrat so ga zdravniki soočili s kruto resničnostjo, da je bolezen v zadnjem stadiju in da ima pred seboj le še nekaj let življenja. Dejali so mu, da so se metastaze razširile na pljuča, želodec, hrbtenico in ledvice. 65-letni igralec se je po prvem šoku sprijaznil, da bo verjetno kmalu umrl, potem pa je na prigovarjanje domačih vendarle poiskal še drugo mnenje in takoj začel zdravljenje, ki je zmanjšalo tumorje. Njegova trenutna napoved je, da kmalu, ko bodo odstranili skrčene tumorje, njegovo življenje ne bo več ogroženo. Zdravila, ki jih trenutno jemlje, imajo odličen učinek in zavirajo rast tumorjev. Zdaj, ko so njegovi obeti za prihodnost boljši, se je odločil, da o bolezni javno spregovori tudi zato, ker bi rad opozoril ljudi, da ne bi delali podobnih napak, kot jih je delal sam. Dejal je namreč, da je v preteklosti za to, da je bil videti močan, jemal zelo velike količine steroidov. Raziskave pa naj bi pokazale, da po vsej verjetnosti tudi to povzroča raka oziroma pospešuje rast nevarnih tumorjev.

Profimedia
Zadnja leta, ko se bojuje z boleznijo, veliko časa posveča sprehodom v naravi, kjer mu dela družbo njegova 25-letna zaročenka Emma Krokdal.