Tuje

Morate znati oprostiti

T.L.
4. 5. 2023, 07.04
Posodobljeno: 4. 5. 2023, 07.09
Deli članek:

Hollywoodski zvezdnik je izdal recept, zakaj je srečno poročen že 31 let, čeprav je priznal tudi to, da pridejo včasih trenutki, ko svoje žene ne ljubi več.

Profimedia
Sinova Matthew Edward in John Owen, Rob Lowe in Sheryl Berkoff

Rob Lowe (59) in Sheryl Berkoff (61) sta poročena že 31 let, čeprav je bilo v zakonu seveda veliko turbulenc, ki pa sta jih uspešno prebrodila. Igralec je prav na to dejstvo, da se je treba za zakon potruditi, opozoril kot gost radijskega podkasta Miza za dva. V pogovoru z voditeljem Bruceom Bozzijem na iHeartRadio je pojasnil, kaj je njemu in njegovi ženi pomagalo vzdrževati harmoničen odnos tri desetletja. »Zakon je povsod težak, ne samo v Hollywoodu – povsod. Sheryl je bila in je še vedno moja najboljša prijateljica. Torej, če se poročiš z nekom, ki ni tvoj najboljši prijatelj, si že na začetku v slabšem položaju, ker bo to ostalo, druge stvari pa so kot plimovanje – poplave ali suše,« je bil poetičen. A to še ni vse, ključni sta še dve stvari, ki ju z ženo cenita in izvajata v svojem odnosu. Sposobnost odpuščanja je ena izmed njih, omogoča, da gre odnos naprej. »Ljudje pravijo, da je za zakon potrebno veliko dela. Nisem prepričan, da je treba delati, vendar je treba odpuščati in se dobro zavedati, da je treba izbrati bitke, v katerih si pripravljen umreti,« je dodal.

Delil je tudi nasvet, o katerem le redki spregovorijo pred mikrofoni. »Ljubezen in zakon od vseh drugih loči telesna intimnost. Ohranjanje fizične iskrice je še en pomemben dejavnik uspešne dolgoročne zveze. Resnično verjamem, da potrebuješ ogenj. Če ga nimaš – in to je stvar kemije – si v težavah. Še vedno ga imam s Sheryl, moraš ohranjati ogenj,« je razkril. »Tudi pride in gre, so trenutki, ko si bolj: 'O, ne.' Potem pa pride obdobje, ko si spet nor na ženo,« je sklenil svoje razmišljanje. Zakonca sta se spoznala leta 1990 na snemanju Robovega erotičnega trilerja Smrtonosni vpliv, poročila pa sta se leto pozneje. Rodila sta se jima dva sinova – Matthew Edward (30) in dve leti mlajši John Owen. Prav mlajši Owen hodi po očetovih filmskih stopinjah, tako da je Netflix pred dnevi začel vrteti komično serijo z naslovom Unstable, za katero je Owen napisal scenarij. Matthew Edward je diplomiral iz prava ter je uspešen poslovnež, veliko pa se ukvarja tudi s fotografijo.