Tuje

Krvavela v afriški džungli

S.D.
26. 4. 2023, 14.00
Deli članek:

Čeprav je v življenju izkusila veliko norega, se je nekdanja vrhunska manekenka kljub svojim 68 letom podala še v afriško džunglo. Žal se tokratna avantura zanjo ni končala srečno.

Profimedia
Janice Dickinson se je v Južno Afriko odpravila dobro razpoložena, potem pa ji je nepozabno izkušnjo preprečil nesrečen kabel na tleh.

Zdaj 68 letna Janice Dickinson je bila v osemdesetih letih prejšnjega stoletja ena najbolj iskanih in oboževanih žensk v svetu mode. Kot manekenka se je sprehajala po modnih revijah vseh najbolj priznanih modnih oblikovalcev na svetu, njena podoba pa je krasila tudi naslovnice številnih revij. Kar 40-krat se je pojavila samo na naslovnici revije Vogue. Zaradi svojega izjemnega videza še vedno velja za rekorderko med najuspešnejšimi manekenkami in fotomodeli. A če ji je šlo v poklicnem življenju vedno vse gladko, je imela v zasebnem življenju kar precej padcev. Nekateri so bili zelo globoki, drugi, kot zadnji, pa tudi zelo boleči. Pa pojdimo po vrsti. Janice se je vrsto let borila z odvisnostjo od mamil in anoreksije. Za seboj ima tudi tri ponesrečene zakone. Zaradi slabih poslovnih potez je končala v osebnem stečaju. Leta 2016 pa je zbolela tudi za rakom na dojki, ki pa so ji ga na srečo odkriti še pravi čas in se je tudi dobro pozdravila.

Da se kljub težkim preizkušnjam ne da in da išče vedno nove izzive, priča tudi dejstvo, da se je pri svojih letih spustila v novo avanturo v Južni Afriki, kjer Britanci snemajo nadvse gledan resničnostni šov I'm a Celebrity … Get Me Out of Here!, v kateri znani poskušajo preživeti v džungli. V šov se je prijavila tudi mama dveh odraslih otrok, ki pa zadnje dneve spet polni naslovnice revij in časopisov zaradi težav z zdravjem. Razlog? Janice je na prizorišču snemanja šova namreč padla in utrpela hudo poškodbo glave. Zgodilo naj bi se ponoči, ko je šla v temi na stranišče, pri tem pa se je spotaknila ob nek kabel in treščila z obrazom ob tla. Ustvarjalci serije so jo našli krvavečo na tleh in takoj poklicali na pomoč zdravniško osebje. Ti so jo prepeljali v bolnišnico, saj so sprva sumili na zlom lobanje, a jo je na srečo dama odnesla veliko bolje. V bolnišnici so jo kmalu spravili spet na noge, vendar pa se je za njo avantura s tem končala. Ob tej novici si je najbolj oddahnil njen četrti mož, dr. Robert Gerner, ki je šel z njo tudi skozi zahtevno zdravljenje leta 2016.

Profimedia
Njene vrnitve domov so bili najbolj veseli njen zadnji soprog dr. Robert Gerner in njuni psi.