Kraljevske

Škotske igre so priložnost za smeh

K.k.
28. 9. 2023, 12.00
Deli članek:

Kralj Karel se je tolkel po kolenih

Profimedia
Zabava po škotsko se je začela s formalnim pozdravom. Otroka sta v imenu prirediteljev izrekla dobrodošlico kralju, kraljici in princesi Anne.

Že več kot 200 let prirejajo Škoti tradicionalne športne igre Braemar Highland Games. Nekoč jih je srčno rada obiskovala kraljica Elizabeta, po njeni smrti pa je to uradno kraljevsko dolžnost (in hkrati priložnost, da se poveseli in zabava po škotsko) z veseljem prevzel njen sin, novi kralj Karel III. Letos, ko je prvič po kraljičini smrti nadomestil materino udeležbo, sta ga spremljali žena Camilla in sestra Anne.

Profimedia
Le kaj sta si imela povedati Karel in njegova sestra Anne? Očitno sta iz pogovora izključila Camillo.

Po nekoliko zadržanem pozdravu je kraljevska trojica zasedla prostore na tribuni in zabava se je začela. Plesi, merjenje moči in najrazličnejša druga tekmovanja so bili sprostitev, kakršno je kralj Karel že dolgo pogrešal. Usta so se mu kar sama razlezla v širok nasmeh in od veselja se je tolkel po kolenih. Kraljeva kolena so bila seveda razgaljena, saj je Karel na značilno škotsko prireditev prišel oblečen v škotsko krilo. Ko se je smejal na vsa usta, se je z njim zabavala tudi princesa Anne. Camilla pa je bila nekoliko bolj zadržana. Ji škotski humor ne ustreza? Ali se je preprosto bala, da bi razigrani kralj Karel prekršil kako pravilo uglajenega vedenja?