Kraljevske

Sta mu sestri pokvarili počitnice?

K.K.
24. 8. 2023, 11.40
Deli članek:

Kralj Felipe z družino na Mallorci

Profimedia
V poletni vročini je sprehod po senčnem parku osvežujoče doživetje. Kralj, kraljica ter njuni hčerki so uživali v vrtovih Alfabia.

Že odkar pomni, preživlja španski kralj Felipe poletne počitnice na otoku Mallorca. V Palmi ima kraljeva družina poletno rezidenco Marivent, vilo, v kateri je dovolj prostora za vse člane kraljeve družine. A letos so se v njej nastanili samo kralj Felipe, kraljica Letizia in njuni hčerki, princesi Leonor in Sofia. Bila so leta, ko so v vili skupaj preživljali poletje tudi nekdanji kralj Juan Carlos z ženo kraljico Sofio ter Felipejevi sestri z družinama.

Živahne in dogodivščin polne počitnice za vso kraljevo družino pa so zdaj očitno stvar preteklosti. Kralj Juan Carlos se je pred finančno policijo umaknil v izgnanstvo. Obe Felipejevi sestri, princesa Elena in princesa Cristina sta ločeni, njuni že odrasli otroci pa se pogosto zapletajo v težave, ki mečejo senco tudi na kralja Felipeja. Kljub temu je Felipe svoji sestri povabil, naj se mu tudi letos pridružita v vili Marivent. Letalske karte so bile rezervirane, avtomobili najeti, sobe pripravljene – potem pa sta Elena in Cristina v zadnjem trenutku sporočili, da ju letos ne bo.

Je bil Felipe razočaran? Bolj verjetno je, da mu je odleglo. V vili Marivent si bo lahko njegova družina nabrala novih moči, ne da bi se spoprijemala s težavami bližnjih sorodnikov. Kralj in kraljica sta vesela vsakega sproščenega trenutka, ki ga lahko preživita s svojima hčerkama. In takšnih trenutkov letos ne manjka. V najlepšem spominu pa bo kralju ostal letošnji izlet v gorati predel Mallorce. Ogledali so si zgodovinsko hišo, kakršne so nekoč gradili na Balearih, ter vrtove in sadovnjake, ki jo obkrožajo. Vrtovi Alfabia so del Unescove svetovne dediščine in obiskana turistična znamenitost na Balearskih otokih. Tudi kralj Felipe, kraljica Letizia in princesi Leonor ter Sofia so tam preživeli čudovit dan.

Profimedia
Pogled z balkona zgodovinske hiše, kot so jih nekoč gradili na Balearih, je bil nedvomno zanimiv. Le na kaj je Felipe opozoril svoje dame?