Kraljevske

Sijajni dogodek v kraljevi palači

K.K.
8. 7. 2023, 16.14
Posodobljeno: 8. 7. 2023, 16.16
Deli članek:

Kralj Willem Alexander je nazdravil znanosti

Profimedia
Kralj Willem Alexander in kraljica Maxima sta v kraljevo palačo v Amsterdamu povabila člane diplomatskega zbora in znanstvenike, da bi se razvili plodni pogovori o napredku in sodelovanju.

V kraljevi palači v Amsterdamu sta kralj Willem Alexander in kraljica Maxima priredila čudovito večerjo. Povabljenci – 140 diplomatskih predstavnikov tujih dežel in 70 nizozemskih znanstvenikov – so se zbrali, da bi se v neuradnem okolju ter ob vrhunski hrani in pijači pogovarjali o novih dosežkih znanosti in možnosti meddržavnega sodelovanja. Bilo je prijetno in slovesno, najbolj pa sta v druženju z izbranimi gosti uživala gostitelja. Willem Alexander je bil dostojanstven, a je znal premostiti začetno zadrego sogovornikov, kraljica Maxima pa je v prelepi večerni obleki in z izbranim nakitom poosebljala monarhijo z veliko razumevanja za razvoj, napredek in mednarodno sodelovanje.

Profimedia
Ko so gostje posedli za okrašenimi in obloženimi mizami, jih je pozdravil kralj Willem Alexander in jim priporočil, naj iščejo poti za sodelovanje.