Kraljevske

Cvetlične radosti kraljevskih obiskovalcev

K.K.
11. 6. 2023, 11.00
Deli članek:

Camilla med rožami, Catherine na travi

Profimedia
Kraljico Camillo so najbolj očarale dišeče vrtnice.

Svetovno znana vrtna razstava Chelsea Flower Show, ki vsako leto privabi množice ljubiteljev cvetja, je bila za člane kraljeve družine tudi letos priložnost, da si pridobijo naklonjenost podanikov – še zlasti tistih, ki obožujejo rože, rastline in naravo na splošno. Pokroviteljstvo nad prireditvijo ima Kraljevo hortikulturno združenje, med rednimi kraljevskimi obiskovalci pa je bila za časa svojega življenja kraljica Elizabeta.

Letos si je vrtove, ki jih na zemljišču sredi Londona vsako leto zasadijo in uredijo vrtnarski strokovnjaki, ogledal novookronani kralj Karel III. Seveda ne sam. Tam je bila tudi kraljica Camilla, ki je očarana občudovala razkošje cvetočih vrtnic, medtem ko je princesa Catherine svoj obisk zastavila čisto drugače. S skupino šolarjev, ki so si razstavo ogledali kot del učnega programa, je na trati sredi razstavnega prostora priredila piknik. Na razgrnjeni odeji je šolarje pričakala košara sočnega sadja. Ko so se posedli, so si lahko s sadeži postregli po mili volji – tako kot njihova gostiteljica, princesa Catherine.

Kdo je na razstavi še posebej užival? Poleg Camille in Catherine tudi kralj Karel, ki so ga obiskovalci pozdravljali in mu izrekali svojo naklonjenost. On pa, prav nič vzvišen, je z njimi z veseljem delil svoje vrtnarske izkušnje. Kot je znano, je kralj namreč navdušen vrtnar in velik ljubitelj narave.