Domače

Od letalske vozovnice do fine večerje

Nejc Simšič
14. 2. 2024, 09.29
Posodobljeno: 14. 2. 2024, 09.55
Deli članek:

Paznik ljubezni je dan, ko se ljubezen izrazi skozi najrazličnejše oblike. Pri naših zvezdnikih smo zato preverili, katero valentinovo darilo imajo v najlepšem spominu

Arhiv Lady
Nik Marolt

Katarina Benček

Arhiv Lady
Katarina Benček

»Načelno imam rada vsak praznik, ki prinaša neko dogajanje, se pa zavedam, da je valentinovo zelo skomercializirano, a v takem svetu živimo. Glede obdarovanja na ta dan je čisto odvisno od mojega počutja. Z Markom nama najraje privoščim neko skupno doživetje, ker materialne stvari človek hitro pozabi. Iz preteklosti pa nikoli ne bom pozabila valentinovega v najstniških letih, ko nisem imela pripravljeno nič za takratnega fanta. Ne vem, kaj sem razmišljala. (smeh) Bilo mi je sila nerodno, ker nisem imela nič za njega. Verjetno nisem želela izpasti preveč zaljubljena, na koncu pa sem se počutila res trapasto. To so bili še tisti časi, ko se greš neke igrice moči,« je v smehu razkrila znana vplivnica.

Nik Marolt

»Do valentinovega sem precej rezerviran in mu ne dajem nekega velikega pomena, predvsem z mišljenjem, da če imaš nekoga rad, ga imaš lahko vse leto in ti ta medijsko in prodajno prenapihnjen dan pri tem prav nič ne pomaga. Pri darilih se odločam za različne malenkosti, običajno povezane s hrano – najraje večerja, bodisi v kakšni restavraciji bodisi sam skuham kaj bolj prefinjenega. (smeh) S tem razlogom tudi nimam zgodb o norih in nenavadnih darilih, vse je zelo navadno in minimalistično,« je priznal priljubljeni tekmovalec šova MasterChef Slovenija.

Sanja Grohar Kovič

Arhiv Lady
Sanja Grohar

»Valentinovo je lušten praznik. Ja, res je, da si je treba ljubezen izkazovati vse leto, vendar pa ni nič hudega, ko dobim malenkost še za praznik zaljubljencev. Z možem Matejem si ta dan izmenjava malenkosti, saj imava že konec januarja obletnico, nato pa je še 7. februarja moj rojstni dan. Ko pobrskam po spominu, nobeno valentinovo darilo ni bilo nič kaj posebnega, je pa res, da sva se nekoč odpravila praznovat na hotel v obliki ladje križarke v Londonu. Luštna izkušnja,« nam je zaupala nekdanja miss Slovenije, podjetnica in vplivnica.

Nino Ošlak

Arhiv Lady
Nino Ošlak

»Vsaka oblika praznika, ki slavi ljubezen, mi je všeč. Tudi če ljudje pravijo, da je skomercializiran praznik, prav je, da vse, kar je povezano z ljubeznijo, slavimo. Čeprav sem trenutno srečno samski, sem vsa leta prej vedno presenetil kdaj kar tako, brez razloga, ne ob obletnici in ne za praznik. To res najbolj zažge, preverjeno. (smeh) Sem človek, ki zelo veliko da na to, kako se ljudje ob meni počutijo. Zelo rad obdarujem in razvajam. Letalska vozovnica za nenapovedan vikend oddih je bila kar drzna poteza, ki sem jo pred leti naredil,« se spominja samski lepotec.

Nina Donelli

Arhiv Lady
Nina Donelli

»Meni je všeč, če je partner pozoren do mene ves čas, ne le za valentinovo. Seveda pa je lepo, če te na ta dan povabi kam ven – v kino, na večerjo ali pa se potrudi in sam kaj skuha. Kar zadeva darila, meni veliko več pomenijo nematerialne stvari, tako da mene se zagotovo ne more osvojiti z darilom. Ne bi bilo pa prav nič narobe, če bi dobila kakšen šopek. (smeh) Iz preteklost pa mi je najbolj ostal v spominu izlet. Zunaj je bilo res zelo hladno in me je povabil v naravne toplice v Klevevž na Dolenjskem. Noro me je prezeblo, ampak vseeno lep spomin,« pove nasmejana pevka.

Alen Podlesnik

Arhiv Lady
Alen Podlesnik

»Valentinovo mi je všeč! Priložnost, izziv, da presenetiš osebo, ki pričakuje presenečenje. Evri se mi nikoli niso zdeli merilo ljubezni, tako da ima pri meni ideja vedno prednost pred ceno. Včasih najboljša ideja ne stane popolnoma nič, včasih te pokličejo z banke in ponudijo obroke. (smeh) Pred leti sem od simpatije dobil zgoščenko, na kateri so bile vse pesmi, ki so jo spominjale name. To se mi je takrat zdelo zelo lepo. Tudi danes bi se mi,« je priznal navihani televizijec.