Domače

V Egiptu prava atrakcija za moške

B.M.
14. 4. 2023, 11.49
Posodobljeno: 14. 4. 2023, 11.54
Deli članek:

Ko se na plaži pojavita tako ljubki lepotici, kot sta naši znani Slovenki, potem ni čudno, da se za njima obračajo stari in mladi.

osebni arhiv
Nika Krmec in Ines Erbus sta bili zaradi zapeljivega videza prava atrakcija za moške.

Pevki in najboljši prijateljici Ines Erbus in Nika Krmec sta se po petih letih spet odpravili sami na počitnice. Po Tajski sta tokrat odpotovali v Egipt, ki ga je izbrala Nika. »Egipt sem obiskala prvič in me je hkrati zelo navdušil, prav tako pa pustil malo grenkega priokusa, ko sem v Kairu dobila resnično sliko njihovega sveta. Lepo si je ogledati vse znamenitosti in lokacije za turiste, težje pa je dojeti in sprejeti njihovo realnost, ki kar zaboli. Na koncu dneva smo lahko res hvaležni za to, kar imamo, poznamo in kar nam je bilo dano v življenju. Z druge strani pa je Hurgada zelo turistična in sodobnejša,« pravi Ines.

osebni arhiv
Ines prizna, da ji egipčanska hrana ni preveč všeč, zato pa je toliko bolj uživala v morju.

Dekleti sta tri dni hodili na izlete, preostale dni pa uživali in lenarili v resortu. Sonce tam vzhaja že ob 5. uri, zato sta bili pokonci uro pozneje in kar najbolj izkoristili dneve. »En dan sva si privoščili safari, ki je bil meni pisan na kožo. Obiskali smo puščavo in spoznali kulturo tamkajšnjih plemen, ki še vedno živijo odmaknjeni od civilizacije. Kamel nisva jahali, ker tega ne podpirava, sva jih pa malo nahranili in pobožali. Za konec izleta pa smo se vozili po puščavi s štirikolesniki. Na drugem izletu smo obiskali čudovit otok Paradise in snorkljali po koralnem grebenu. Obiskali sva piramide in sfingo v Kairu. Veličastno in zanimivo, zagotovo vredno ogleda. Tudi tamkajšnji muzej je zelo zanimiv,« slikovito opiše Ines.

osebni arhiv
Ines so navdušile znamenite piramide.

Privlačni mladenki sta bili seveda prava paša za moške oči. »Egipčani so pravi osvajalci, ki so zelo vztrajni. Vse dneve so za mano klicali Shakira ali Rasta. Vodič nama je objasnil, da je to pohvala za žensko, ki jim je všeč. Ko sva si ogledovali piramide, so tako otroci, najstniki in odrasli tekali za nama in prosili za fotografije.«