Domače

Zdaj se počuti bolje kot pri tridesetih

N.K.
23. 2. 2023, 12.00
Deli članek:

Pred dnevi je svoj 40. rojstni dan praznoval nekdanji poklicni judoist in dobitnik številnih kolajn. Na praznovanju je bilo zelo veselo, tako kot je veselo njegovo življenje.

osebni arhiv
Sašo Jereb je slutil, da ga čaka presenečenje za 40. rojstni dan.

Nekdanji profesionalni judoist, tudi udeleženec na olimpijskih igrah Sašo Jereb, je nedavno praznoval 40. rojstni dan. Na podeželju v okolici Medvod, kjer živi z ženo Tino, hčerko in sinom, je običaj, da slavljencu prijatelji in sosedje večer pred rojstnim dnem postavijo velik mlaj. Tudi Sašo ga je dobil, pod vrh pa so obesili lutko judoista v kimonu, ki ga predstavlja.

Sašo je bil presrečen: »Slutil sem, da mi nekaj pripravljajo, Tina je organizirala še živo glasbo, harmoniko in čelo smo imeli. Lepo smo se imeli, veliko ljudi je prišlo, zakurili smo ogenj in postregli z dobrotami in kuhanim vinom.« Sašo, ki je danes zaposlen pri slovenski policiji, pa še dodaja, da se zdaj počuti bolje, kot se je pri tridesetih letih: »Na številke nič ne dam, pomembno je, kako se počutiš. Če se počutiš dobro, če si zdrav, potem je vse v redu. V zadnjih desetih letih se mi je zgodilo vse najlepše, poroka, hiša in otroka. Meni je super tako, kot je.«