Domače

Objemi in poljubi ne poznajo starosti

Nejc Simšič
14. 2. 2023, 12.18
Posodobljeno: 14. 2. 2023, 12.40
Deli članek:

Pravijo, da mora biti valentinovo v znamenju preživljanja skupnih trenutkov, praznovanja ljubezni in majhnih pozornosti, ki polepšajo življenje. A naši zaljubljenci, pravijo, da je ljubezen treba gojiti vsak dan.

osebni arhiv
Tjaša in Uroš Steklasa, ki sta rojena na isti dan, istega leta pa tudi v istem mestu, o ljubezni pojeta in jo tudi živita.

Priljubljena igralka Iva Krajnc Bagola in večkrat nagrajeni kreativec, pisatelj in motivator Aljoša Bagola že vse od prvega dne veljata za enega najlepših zvezdniških parov na slovenski estradi. 44-letna igralka in 44-letni kreativec in medijski ustvarjalec rada rečeta, da imata za seboj dvanajst skupnih poti okoli sonca, a se še vedno zdi, da jima sonce v razmerju zelo lepo sije. Zaljubljena zakonca vsako leto praznujeta kar dve obletnici: »Spoznala sva se namreč na prvi pomladni dan, zato je ta datum preprosto zapomljiv. Bolj konkretno pa praznujeva obletnico poroke, ki je julija, torej v času našega dopustovanja v Grčiji. Takrat izbereva kakšno dobro restavracijo in se prepustiva razvajanju.« Priljubljeni pisec pa nam je zaupal tudi, kako ohranjata iskrico ljubezni v zakonu. »Ko se v tempu in rutini kdo poleni z naklonjenostjo, objemi ali poljubi, je to alarm, da je treba nadoknaditi. Včasih naporna obdobja pogoste odsotnosti tudi koristijo, saj se začneva pogrešati. Iskrica je pa predanost razmerju – da si vključen, da si pomagaš, si zaupaš. Preveč zgolj romantičnih pričakovanj je v dolgih razmerjih lahko v napoto zdravemu odnosu.« Valentinovo bosta letos praznovala drugače kot pred leti. »Včasih sva se rada odpravila na kakšno dobro, razpotegnjeno valentinovo večerjo. Ko sva bila še brez družine, sva pogosto užitkarila, zdaj smo pa rajši doma. Najina hči Sofia bo kmalu stara deset let in je zelo zabavna in prodorna sogovornica, zato skupaj res uživamo. Včasih jo rada pohecava z najino medsebojno naklonjenostjo in poljubi vpričo nje, kar se ji zdi 'ogabno'. (smeh)« Zaupala pa sta nam tudi njuno najbolj nenavadno valentinovo darilo doslej: »V nosečnosti je Ivi po dolgih letih veganstva ponovno zadišalo meso. Ko sva prišla na večerjo, ki naj bi bila bolj izbrana, pa si je zaželela ocvrtega piščanca. Ja, najbolj nenavadno ali pa zabavno darilo za valentinovo je bil ocvrt piščanec,« sta še v smehu povedala do ušes zaljubljena estradnika Iva in Aljoša.

osebni arhiv
Igralka Iva Krajnc Bagola in Aljoša Bagola sta že 12 let zgled mnogim, ko gre za ljubezen. Zakonca praznujeta kar dve ljubezenski obletnici na leto – spomladi, ko sta se spoznala, in poleti, ko sta se poročila.


V znamenju ljubezni

Za slovenski glasbeni par, zakonca Tjašo in Uroša Steklaso, se zdi, kot da živita pravo ljubezensko pravljico. Letos bosta oba praznovala 29 let, spoznala sta se pred dvanajstimi leti prek glasbe, ko je ona pela pri Ansamblu Jureta Zajca, on pa pri Ognjenih muzikantih, nato pa se je njuna pot združila tako zasebno kot poslovno, saj sta kmalu posnela prvi duet, in sicer ljubezensko balado. »V tistem času sva bila prvi tak duet na sceni, torej da sva bila zraven še par. Ljudje so nama verjeli in še vedno verjamejo to, kar pojeva, ker midva sva res ljubezen na štirih nogah,« z nasmehom pravi Tjaša, ki jo je Uroš pred petimi leti zaročil kar na odru med muzikalom Pepelka. »Uroš je poskrbel, da je bila vsa dvorana z vso igralsko zasedbo vred v solzah, saj me je zaročil kar med predstavo. Mislim, da ni treba posebej poudarjati, da je zaroka uspela.« Leto pozneje sta se poročila na sanjski poroki, pred dvema letoma pa sta svojo zvezo okronala še s hčerko Lori. »Pri naju je res vse kičasto. Tudi na isti dan sva rojena, oba delava iste stvari, oba sva prej delala v narodno-zabavnih ansamblih, oba sinhronizirava risanke. V veliko stvareh sva si podobna, hkrati pa tako različna, da se prav lepo dopolnjujeva,« razkrivata zakonca Steklasa, ki ne verjameta preveč v usodo. »Pri naju ne gre toliko za usodo. Da sva skupaj in se v najinem življenju dogaja toliko stvari, sva nedvomno zaslužna sama, saj trdo delava tako na odnosu kot na talentu in projektih, zato usodi ne pripisujeva velikih uslug. Mogoče edino to, da sva se našla, od tu naprej pa sva sama odgovorna za vse, kar se nama dogaja.«

Tjaša in Uroš o ljubezni pojeta in jo tudi živita, svoje oboževalce pa vedno znova navdušujeta z romantiko in pristnimi čustvi, ki jih vključita v svoje nastope, najraje na romantičnih prizoriščih, hkrati pa veljata za svojevrstna rekorderja, saj so njuni koncerti vedno razprodani v le nekaj urah. »Veste, midva sva obdana z ljubeznijo in jo tudi rada deliva. V najinem življenju je res vse v znamenju ljubezni.«


Vsakodnevna pestrost


Legendarna slovenska manekenka, 72-letna Nina Gazibara, in njen partner Marko Bernard sta dokaz, da za ljubezen ni treba biti mlad. Starejši si, težje se zaljubiš, a Nini in Marku je uspelo. Dolgo sta se iskala in se našla v jeseni življenja, še danes pa neizmerno uživata v ljubezni, ki jo podarjata drug drugemu. Skupaj sta že enajst let, čeprav se poznata že petnajst let, pod isto streho na Jesenicah pa živita že štiri leta. Nina in Marko uživata življenje in se veselita vsakega trenutka. »Spoznala sva se pred petnajstimi leti na Lefkasu v sončni Grčiji, zato se vsako leto na ta otok z veseljem vračava,« povesta Nina in Marko, ki sta pred leti takoj začutila, da ju veže posebna vez.

osebni arhiv
Nina Gazibara in Marko Bernard pravita, da je »začimbica« v njuni zvezi vsakodnevna pestrost.

Svojo obletnico ljubezni sicer praznujeta aprila. »Po navadi si privoščiva kakšno dobro kosilo v restavraciji. Sama vedno, brez izjeme, dobim tudi rože, med seboj pa si takrat podariva kakšne malenkosti, a največkrat je to razvajanje v wellnessu z masažo v paru,« razkriva naša najuspešnejša manekenka in fotomodel vseh časov. Zaljubljena Nina in Marko pravita, da je »začimbica« v njuni zvezi vsakodnevna pestrost. »Kljub letom sva aktivna na dogodkih ali izletih. Ne čepiva le doma. Pustiva si dihati in se ne omejujeva.«

Na praznik zaljubljenih si običajno privoščita kakšen koncert. »No, brez dobre hrane seveda ne gre, pa tudi kakšno potovanje je že bilo za valentinovo,« še povesta Nina in Marko, ki imata tudi zanimivi valentinovi anekdoti, a v smehu pravita, da nista za javnost. »Nekaj pa mora ostati tudi samo najina zgodba … in med prijatelji seveda, kar nas vedno iz srca nasmeji. (smeh) Ko se zgodi zaljubljenost, se takšna, kot je bila v mladosti, kaže tudi v zrelih letih: vihrava, nepredvidljiva, močna, smešna … in globoka, ko preide v ljubezen in pripadnost,« sta nam za konec še zaupala.