Domače

Njun Leo je princ nasmeškov

Tomaž Mihelič
22. 7. 2015, 12.12
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Zgodba Nine Wabra in Gala Jakiča nas spodbuja že lep čas, saj se je v zadnjih petih letih iz nočne more spremenila v čarobno bivanje.

mjp

Družinska sreča Nine Wabra Jakič in Gala Jakiča

Zgodba Nine Wabra in Gala Jakiča nas spodbuja že lep čas, saj se je v zadnjih petih letih iz nočne more spremenila v čarobno bivanje. Nina ni verjela, da bo tako, a jo je njen Gal spodbujal in jo tudi prepričal, da zmore. Po hudi poškodbi hrbtenice niti za hip ni pomislila, da bo nekoč mama in da si bo kljub življenju na vozičku ustvarila prelepo družino. Bila je prepričana, da si na trhlih temeljih ni mogoče zgraditi kaj novega, močnega in ponosnega. Včasih lahko resnična lepota novega zraste samo na ruševinah starega. Spoznala je, da močnejše ko so rušilne sile, boljša je priložnost za resnično čist začetek. Seveda, če mu daš priložnost. In mu je dala, saj le pet let od prelomne avtomobilske nesreče ljubi bolj kot kadarkoli. Sebe, moža in dva meseca starega Lea, ki jo je navdal z nadzemeljsko čarobnostjo.

»Imava veliko srečo,« je začela najin pogovor Nina – borka, žena in mamica. »Bila sem prepričana, da mi bo ta materinski čudež ušel, ker si nisem znala predstavljati, kako bi bilo moje telo po tako hudi travmi zmožno ustvariti in donositi otročička. V bistvu o tem sploh nisem želela preveč razmišljati, bala sem se, da bo energija izpuhtela, če se bom s tem pretirano obremenjevala. Gal je bil tisti, ki mi je vlil upanje, me spodbujal, da zmorem, in me na koncu tudi prepričal, da nama lahko uspe. Tudi o umetni oploditvi sva razmišljala, ki pa ni bila potrebna,« se je prisrčno nasmehnila Nina. Za to se zahvaljuje svojemu telesu in poudarja, kako zelo je ponosna nanj: »Seveda sem ponosna tudi na najino neizmerno željo, ki je bila dovolj velika, da se je uresničila.«
Več si preberite v tiskanem izvodu