Zgodbe

Potrebujemo vašo pomoč: Iščemo Slovenko leta!

Uredništvo
30. 10. 2023, 04.30
Posodobljeno: 30. 10. 2023, 05.02
Deli članek:

Leto gre počasi h koncu in spet smo se začeli ozirati po ženskah, ki so nas navdušile s svojimi dejanji, pogumom, načelnostjo, dobroto. S tem, kar delajo, in s tem, kar so. In pri tem, kot vsako leto, potrebujemo vašo pomoč. Da ne bi kakšne izredne ženske prezrli, vas prosimo, da nas opozorite nanjo.

foto arhiv revije Jana
Najnovejša Slovenka leta je letos spomladi postala Milena Zupančič.

Predloge lahko pošljete po pošti na naslov Revija Jana, Vevška c. 52, 1260 Ljubljana Polje (s pripisom »za Slovenko leta«) ali po elektronski pošti na naslov urednistvo@jana.si (spet s pripisom »za Slovenko leta«).

In brez skrbi, časa je dovolj, vaše predloge pričakujemo do torka, 31. oktobra 2023.

Koga predlagati? Žensko, za katero menite, da je izredna, posebna, v ponos vsem Slovenkam in svoji deželi. Lahko zaradi nečesa, kar je naredila letos, lahko zaradi tega, kar počne že vse življenje. Lahko je dobrodelnica, znanstvenica, športnica, okoljevarstvenica, umetnica, gospodarstvenica, učiteljica, aktivistka, borka za plemenito stvar … Lahko izbirate med znanimi imeni, ki se pojavljajo v medijih, lahko nominirate povsem neznano ime. To je lahko soseda, prijateljica, znanka iz vašega kroga, ki tiho in predano opravlja svoje poslanstvo. Poleg njenega imena, še posebej če vaša izbranka (lahko jih je tudi več, pri tem ne postavljamo nobenih omejitev) ni javno znana, napišite tudi, zakaj ste jo (ali jih) nominirali. Ne pozabite, z utemeljitvijo morate prepričati najprej nas, da jo uvrstimo v ožji izbor, nato pa še bralce, da bodo glasovali zanjo.

Pomagajte nam sestaviti seznam žensk, med katerimi je vsaka, prav vsaka lahko izvrstna Slovenka leta, ne glede na to, katera bo nazadnje dobila ta naziv.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!