Zgodbe

Samo nasmeh je bolj grenak ...

as, mb
22. 6. 2020, 23.55
Posodobljeno: 23. 6. 2020, 18.28
Deli članek:

Urška Bačovnik Janša nekoč in danes

Mateja J.Potočnik
Nekaj njenih izjav iz intervjujev, ki nam jih je dala Urška Bačovnik Janša.

Nedavno so družbena omrežja in medije za več dni skoraj povsem zavzeli odzivi na intervju Urške Bačovnik Janša na javni televiziji. Tisti televiziji, ki je njen soprog, po njegovih tvitih sodeč, ne ceni najbolj, še manj pa njene novinarke. Nismo si mogli kaj, da ne bi pokukali v serijo intervjujev, ki jih je v vseh teh letih dala za našo revijo – vsakič s tehtnim premislekom in razlogom. Zdravnica, ki je zaradi Janeza Janše zanimala vso Slovenijo, je leta 2007 prav za Jano pristala na svoj prvi intervju v medijih, zaradi velikega zanimanja smo ga morali celo ponatisniti. Drugič je kot žena predsednika vlade zavrnila morbidne govorice o psihičnem stanju in zdravju članov svoje družine, tretjič pa je spregovorila le dva tedna po moževem odhodu na Dob v intervjuju z naslovom Ne morem več molčati.

V nedavnem televizijskem intervjuju smo slišali, da ima Urška še vedno zelo rada svoje delo zdravnice, da mu je izjemno predana, tako so o njej povedali tudi njeni kolegi. Pa da je zelo zahtevna sogovornica, s svojim mnenjem, skoraj trmasta. V pogovoru z novinarjem Jožetom Možino se je pokazala kot nežna, a odločna ženska. (Takšne se je spomnimo tudi mi.) Pripovedovala je o svojem otroštvu, bila je uporniški otrok, ki ni rad ubogal in se je boril za svoje cilje. O svoji primarni družini, navezanosti na mamo in očeta, o tem, da jima je dala svojo prvo plačo, da sta šla lahko na morje. O Janezu, ki ga mi ne poznamo, kot ga pozna ona. Rekla je, da če bi ga poznali, bi imeli o njem drugačno mnenje, kot ga ima večina. Njegov telefon ji gre pa še vedno na živce, kot ji je šel že prej ... 

Iz naših pogovorov z nasmejano in energično mlado zdravnico in pustolovko (prvič), ogorčeno mamo (drugič) ter pretreseno ženo, ki je ostala sama z otrokoma (tretjič), smo vam natrosili le nekaj še vedno zanimivih poudarkov, v celoti lahko pogovore zdaj preberete na naši spletni strani, saj smo jih odklenili v celoti. 

https://revijazarja.si/clanek/odklenjeno/5ef122753ea7f/njena-zgodba

https://revijazarja.si/clanek/odklenjeno/5ef2235a3764c/crt-je-najina-velika-sreca

https://revijazarja.si/clanek/ljudje/55ed5f141d354/ekskluzivno-pravljicni-da

https://revijazarja.si/clanek/odklenjeno/5ef22a9599185/ne-morem-vec-molcati