Nasveti

Piščanec z bučo

Jana
3. 11. 2009, 08.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ponudimo z kuskusom, ki je lahka in hitro pripravljena prikloga.

Za 4 osebe
Priprava: 30 minut
Kuhanje: 60 minut

Sestavine: 800 g piščančjih beder * sol * poper * 650 g buče hokaido * 4 žlice olivnega olja * 10 strokov česna * 1 žlička mletega pimenta * 6 dl perutninske juhe iz kocke * 1,5 žlice medu * šopek origana.

Priprava: Piščančja bedra oplaknemo, osušimo in prerežemo v sklepu na dvoje. Kose solimo in popramo. Bučo očistimo semenja in narežemo na rezine. V kozici z debelim dnom segrejemo od 2 do 3 žlice olja in opečemo piščančje kose, da z vseh strani porjavijo. Vzamemo jih iz posode in prihranimo. Na olju, ki ostane v kozici, popečemo rezine buče in olupljene česnove stroke. Potresemo s pimentom, premešamo in zalijemo z juho (lahko pa tudi s penino ter z 2 dl juhe). Primešamo med in pustimo, da zavre. Dodamo opečene kose piščančjih beder. V pokriti kozici in na srednje močnem ognju dušimo 45 minut. Zadnjih 15 minut odstranimo pokrov, da omaka nekoliko povre. Potresemo z lističi origana, premešamo in ponudimo s kuskusom.

Nasvet: Kuskus je lahka in hitro pripravljena priloga. Za 4 osebe vzamemo 250 g kuskusa za instantno pripravo, ga prelijemo s 3 dl vrele perutninske juhe in pustimo stati 6 minut, da se napne. Nato ga zrahljamo z vilicami in zabelimo z malo olivnega olja.