Nasveti

Obarvajmo jesensko sivino

Jana
10. 11. 2009, 12.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Jesen je sicer zelo lepo pisan letni čas, a kaj ko je včasih tako pusta, hladna in dolgočasna. Zato se je treba naličiti v žive in raznolike barve, da bo takšno tudi naše počutje.

Jesen je sicer zelo lepo pisan letni čas, a kaj ko je včasih tako pusta, hladna in dolgočasna. Zato se je treba naličiti v žive in raznolike barve, da bo takšno tudi naše počutje. Če pa poznamo še nekaj zvijač, kako smo ob tem videti še mlajši, bomo seveda še zadovoljnejši.

 V disko slogu
Za posebne priložnosti izberite barvno pester, za nekatere celo drzen disko slog iz osemdesetih let. Če se vam zdi preveč kričeč, ga lahko nekoliko ublažite z izbiro barv. V živahnem plesnem duhu osemdesetih sta sicer prevladovali intenzivno modra in zlata, vendar bo ličenje enako učinkovito, če boste na zgornjo veko nanesli zadimljeno vijoličasto senčilo, spodnji rob pa obrobite s turkiznim svinčnikom. S črtalom za veke narišite na zgornji rob veke modro črto, nato pa naličite še trepalnice. Rdečilo za ustnice naj bo v nežnem roza odtenku.
Povsem v skladu z osebnim okusom lahko posežete tudi po barvnih maskarah – posebno ustrezen je vijoličast odtenek.

Pomlajevalni učinek
Ta slog ličenja bo poudaril vašo živahnost in pogum v iskanju izvirnosti. Pri različnih barvnih nanosih lahko poskusite tudi z indigo modro, pazite le, da ne boste pri uporabi barvnih senčil pretiravali do izumetničenosti. Še zmeraj pa velja tudi staro pravilo: pri močno naličenih očeh naj bo rdečilo za ustnice raje nekoliko manj izrazito.

Več v Jani št. 45, 10.11.2009