Nasveti

Ribji fileji iz pečice

Jana
9. 1. 2010, 11.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ribji file je očiščen in brez koščic, zato tekne tudi tistim, ki neradi ločujejo ribje meso od kosti.

Za 4 osebe
Priprava: 20 minut
Pečenje: 10 minut
Na osebo: 370 kalorij

Sestavine: 800 g ribjih filejev * 2 stroka česna * sol * 2 žlici limoninega soka * 50 g zmehčanega masla * poper * 2 žlici vinjaka * 1 žlica vloženih zrn zelenega popra * 3 žlice olivnega olja * 3 žlice grobih krušnih drobtin.

Priprava: Ribje fileje oplaknemo pod mrzlo vodo, popivnamo do suhega in narežemo na porcije. Česen olupimo in stremo. Ribje kose natremo z mešanico česna, limoninega soka in soli. Pečico ogrejemo na 200 stopinj. Maslo razmešamo z zelenim poprom, vinjakom ter s ščepcem soli in popra. Pekač namastimo z olivnim oljem in ga 3 minute segrevamo v pečici. Na vroči pekač zložimo kose ribjih filejev. Pekač postavimo v pečico in pečemo ribe 5 minut. Nato jih obrnemo, posipamo z drobtinami, na vrh pa posadimo kosmiče poprovega masla. Pečemo še 6 do 8 minut. Ponudimo z dušeno zelenjavo ali s svežo solato.

Nasvet: Kadar pripravljamo jed tudi za otroke, vinjak nadomestimo z juho in limoninim sokom. Ribji file je očiščen in brez koščic, zato tekne tudi tistim, ki neradi ločujejo ribje meso od kosti.