Nasveti

Odpravimo napake!

Jana
20. 1. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Vsakomur se dogaja, da pri ličenju ali negi kože naredi napako. Če se to zgodi v časovni stiski, je dobro, da vemo, kako te napakice čim prej odpraviti. Preberite, kaj lahko storite.

Vsakomur se dogaja, da pri ličenju ali negi kože naredi napako. Če se to zgodi v časovni stiski, je dobro, da vemo, kako te napakice čim prej odpraviti. Preberite, kaj lahko storite
Vsakomur se dogaja, da pri ličenju ali negi kože naredi napako. Če se to zgodi v časovni stiski, je dobro, da vemo, kako te napakice čim prej odpraviti. Preberite, kaj lahko storite pri napačno potegnjenem črtalu, kako lahko spet pridete do želene barve las, kako se rešite vraščenih dlak in še marsikaj.

Zgrešena črta na ustnicah
Brez skrbi: tudi najboljši umetniki kdaj potegnejo napačno črto. Če s črtalom potegnete malo čez ustnice, si preprosto pomagajte z vlažno vato. Tako najlaže oblikujete in popravite rdečilo, v pomoč pa vam bo tudi korektor. Nasvet: pred nanosom rdečila ustnice namažite s transparentnim balzamom za ustnice. Tako boste ustnice veliko laže oblikovali.

Napačna barva las
Platinasti namesto pšenični? Bakreni namesto čokoladni? Včasih se barva las pri domačem barvanju preprosto spremeni ali ponesreči. Za novo barvanje se raje odpravite k frizerju, ki bo znal profesionalno poskrbeti za vaše lase. Sami lahko stanje še poslabšate. Če gre le za odtenek las, lahko najprej poskusite z luščilnim šamponom, če pa tudi to ne pomaga, se raje prepustite profesionalcem.

Vonj po ribah, česnu ali čebuli
Ste sekljali česen, čebulo ali pekli ribe? Kadar imajo roke vonj po kuhinji, so idealne kreme ali mila, ki nevtralizirajo vonje. Sestavine, kot je grenivkino olje, pomagajo do svežega vonja rok. Nasvet: da bodo roke ostale nežne in brez neprijetnega vonja, se tudi kuhinjskih opravil lotite z rokavicami. Za pomivanje posode pa izberite detergent, ki vsebuje tudi negovalne elemente, denimo aloe vero.

Neenakomerna porjavelost
Črt in raznih madežev na koži si seveda nihče ne želi. Če samoporjavitvena krema pusti neenakomerne madeže na nogah in rokah, pomaga najstarejše gospodinjsko sredstvo: limona. Sadež preprosto narežite na rezine in z njimi zdrgnite neenakomerno porjavele dele kože. Sadne kisline bodo hitro posvetlile barvo na koži. Pred nanosom samoporjavitvene kreme pa drugič naredite piling, ki bo kožo zgladil in nanos kreme bo zato enakomernejši. Prva pomoč pri madežih na obrazu je puder, ki ga je takrat najbolje nanesti s čopičem. Nasvet: samoporjavitveni izdelki v pršilu se nanašajo nekoliko enakomerneje.

Hrapava koža na podplatih
Tudi če zdaj največ časa preživimo v škornjih in topli obutvi, si želimo, da bi bila koža na naših nogah nežna in mehka. Z nekaj negovalnimi ukrepi lahko to dosežemo. Noge nekaj časa namakajte v topli kopeli – to bo odprlo pore in koža bo lažje sprejela negovalne preparate. Noge lahko zdrgnete tudi s pilo in potem izdatno namažete z negovalno kremo. Najboljše, da čez nataknete debele in tople nogavice, saj ob toploti noge še bolj sprejmejo kremo.

Ranice pri britju
Če se brijemo pod prho, lahko britvica hitro malo zdrsne in se porežemo. Zato je dobro imeti pri roki poseben svinčnik, ki je na prodaj v lekarnah in pomaga, da se ranica prej zaceli in morebitna krvavitev zaustavi. Da bi se izognile takim nezgodam, vedno pazimo na ostre britvice. Nasvet: boljše je uporabiti britvice, ki so prilagojene ženskam in vsebujejo tudi negovalne elemente.

Preveč populjene obrvi
Ste izpulili kakšno dlačico na obrveh preveč? Nič zato. S čopičem nanesite nekaj malo temnejšega pudra na kritične predele. Nasvet: dlačice vedno pulite na spodnjem robu obrvi, nikoli ob zgornjem. Idealno linijo si lahko najprej začrtate s svinčnikom in se šele potem lotite puljenja.

Odluščen lak za nohte
Tudi pri sveže nalakiranih nohtih se lahko malo laka odlušči, a takrat lahko mirno dodamo malo laka na problematične predele. Vendar jih pred tem spilimo in tako zgladimo konice nohtov. Da bo lak obstojnejši, vedno uporabite podlak, ki zgladi površino nohtov in lak lahko tako nanesemo enakomerneje.

Vraščene dlake
Redkokatera ženska se po depilaciji ne spopada s problemom vraščenih dlačic, ki mu sledi še rdečina oziroma vnetje. Bolj kot »zdravljenje« je takrat pomembno preprečevanje, zato poskrbite, da bo vaša koža dovolj vlažna in ne poroženela, kar še posebno velja v mrzlih mesecih. Prav suha ali poroženela koža je najpogostejši razlog za to zoprno nadlogo. Za najhitrejše odpravljanje vraslih dlačic pa boste poskrbeli, če boste zmešali olivno olje in sol, lahko tudi kuhinjsko, in se s tem naravnim luščilom namazali po prizadetih predelih. (pp)