Nasveti

Test: Kakšna se zdim drugim

Jana
28. 1. 2010, 01.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Ste se že spraševali, kako vas doživljajo drugi? Kako delujete nanje? Kakšne vibracije izžarevate?

Ste se že spraševali, kako vas doživljajo drugi? Kako delujete nanje? Kakšne vibracije izžarevate? Odgovorite na vprašanja in poiščite izid v tabeli. Se v odgovoru (ne) prepoznate? Ampak takšno vas vidijo drugi!

1. Končno imate popoldne samo zase. Ampak kot nalašč prav takrat dežuje kot iz škafa. Kaj boste počeli?
A Iz domače zbirke filmov bom izbrala kar se da romantičen ljubezenski film.
B Pripravila bom poln čajnik izvrstnega čaja in povabila prijateljico na prijeten klepet.
C Odpeljala se bom v največji nakupovalni center in ves popoldan stikala po trgovinah.
Č Brala bom.

2. Denimo, da bi morali napisati kratko zgodbico. Katero skupino besed bi si izbrali kot iztočnico oz. tematsko vodilo?
B hiša – slika – torba – zemlja za rože
C ženska – sonce – mobilnik – športni avto
A rože – maska – ogledalo – glasba
Č ura – dnevnik – moški klobuk – odčepnik za buteljke

3. Vstopite v restavracijo in opazite, da so se navzoči obrnili k vam in vas opazujejo. Kakšna je pri tem vaša prva misel?
Č Pa zakaj neki me tako gledajo?
C Kaže, da delam danes res prav poseben vtis na ljudi.
A Saj je ja zmeraj eno in isto.
B Hitro, čim hitreje k mizi.

4. Kateri izmed naštetih predmetov je za vas najbolj nepogrešljiv, ko odhajate od doma?
Č zapestna ura
B torbica
C mobilni telefon
A moj talisman

5. Dokončajte stavek: Oči so …
A … okno duše.
C … za gledanje.
B … vrata ljubezni.
Č … čudež evolucije.

6. Dandanašnji imajo že malodane vsi politiki, poslovneži in zvezdniki svetovalca za videz in javni nastop. Kaj menite o tem?
A Verjamem, da v javnosti izpostavljeni ljudje resnično potrebujejo takšno pomoč.
C Hm, zdi se mi, da bi bil to dober poklic zame.
Č Brez zveze. Vse skupaj se vrti okoli zunanjega videza in je brez vsebine.
B Ja, pa bi tudi sama kdaj kakšnega potrebovala.

7. Kaj je za vas lepota?
B Na svetu je veliko lepega – ljudje, narava, prijateljstvo itd.
A Lepota se skriva v pogledu opazovalca.
Č Resnična lepota prihaja od znotraj.
C Lepota tiči v tistem, kar pogrešam.

8. S katero izmed naštetih barv se počutite povezani?
C rdeča
A vijoličasta
Č temno modra
B zelena

9. Česa po vašem mnenju nikoli ne smemo narediti?
A Izdati svojih sanj.
Č Izgubiti samega sebe.
C Zmeraj videti le slabo.
B Videti krivico in se obrniti stran.

10. Znašli ste se v čakalnici in vse kaže, da boste kar dolgo čakali na vrsto. Nenadoma se spomnite, da imate s seboj papir in pisalo. Kaj to pomeni za vas?
Č Začnem skicirati, npr. preproste figure ljudi.
C Sestavim seznam opravkov za naslednji dan.
A Poskusim napisati kratko zgodbico ali pesem.
B Nič. Raje poskusim navezati stik in pogovor s sočakajočimi.

 

REZULTATI

Označite  število odgovorov A, B, C in Č ter izračunajte, katerih ste nabrali največ. Če sta dve skupini izenačeni, veljata za vas oba opisa.

Pretežno A:
SKRIVNOSTNA
V svojem okolju kot oseba izstopate, kar izhaja iz bogastva in globine vaše osebnosti. Nagnjeni ste k premišljevanju, tudi sanjarjenju, ste ustvarjalni, imate čut za umetnosti in nenehno stremite k novim spoznanjem, doživetjem. Odprti ste za druženje z novimi ljudmi. Hkrati pa ste tudi zelo občutljiva oseba, nemalokrat romantična in včasih celo zasanjana. Dogaja se vam, da znate v nekaterih okoliščinah nastopiti samozavestno in odločno, drugič pa vas povsem premagata sramežljivost in občutek odtujenosti. Ta notranja razpetost ljudem v vašem okolju seveda ne ostaja skrita, zato imajo o vas vtis, da ste precej nenavadna in včasih tudi nepredvidljiva oseba. Zdite se celo nekoliko skrivnostni in prav zato delujete fascinantno, včasih že kar karizmatično. Ni jih malo, ki verjamejo, da ste rahlo preračunljivi, ampak – roko na srce – s tem lahko prav lepo shajate.
Nasvet: Poskusite obvladati svojo nestanovitnost in se znebiti omahljivosti. Drugim bo to olajšalo odnose z vami.

Pretežno B:
SKRBNA

Okolica vidi v vas srčno dobro in skrbno osebo, ki rada priskoči na pomoč. In prav zares ste taki. Ljudje radi prisluhnejo vašemu nasvetu, pomirja jih vaša zmožnost sočutja in radi sprejmejo vašo pomoč. Če se vaša dobrodušnost komu zdi nekoliko naivna, je v zmoti, kajti vi resnično verjamete v človeško dobroto, zato radi pomagate. To vas osebnostno bogati in izpolnjuje. Vaša pomoč je zmeraj nesebična, občutek, da je svet okoli vas harmoničen in skladno urejen, pa vam daje globoko notranje zadovoljstvo. A vedite, da ni malo ljudi, ki v vaši prijaznosti, razumevanju in dobroti prepoznavajo neko – šibkost. A ne ozirajte se nanje. Tisti, ki so vam ljubi in dragi, vedo, kako dragoceno bitje ste zanje.
Nasvet: Otresti se morate prepričanja, da prav vsi v vašem okolju potrebujejo vašo pomoč in razumevanje. Naučite se reči ne in pokažite vsem nejevernim, da znate ločiti, komu je vaša pomoč zares potrebna.
 

Pretežno C:
POLNA ŽIVLJENJA
Ste družabni, domiselni, polni samozaupanja in znate prevzeti vlogo vodje – vse to vas dela nespregledljivo. Izžarevate energijo, ste vedrega značaja in živahni, zato vas ljudje vsekakor opazijo, v vas pa prepoznavajo zelo samozavestno osebo. Nekaterim se zdite oseba, polna elana, ki tudi druge navdihuje in bogati, in ni jih malo, ki vas občudujejo. Nekaterim pa se morda zdite vsiljivi ali celo arogantni. Posebno bolj umirjenim značajem ni lahko sobivati ob tako živahni in prodorni osebi, kot ste vi. To naj vas nikakor ne zmede ali spravi v negotovost, saj je za vas pomembno, da ste v središču dogajanja, mar ne?
Nasvet: Vsaj včasih pokažite ljudem, ki jih imate radi, tisto svojo mehkejšo in nežnejšo stran, navsezadnje tudi ranljivost, in dopustite, da kdaj tudi oni vodijo.

Pretežno Č:
PREMIŠLJENA

Vaš premišljeni, preudarni in uvidevni, hkrati pa tudi zelo stvarni nastop vzbuja pri ljudeh spoštovanje. Veliko veste, vendar tega ne obešate na veliki zvon. Vaša bistroumnost in inteligenca vam ne dopuščata prenagljenega delovanja; zmeraj najprej premislite in se šele nato odločite. Takšno delovanje je seveda modro, včasih tudi nekoliko zvito, pri drugih pa nemalokrat zbuja občutek, da ste pusti, zadržani, nedostopni in celo vzvišeni. Svojo ranljivost ste pripravljeni razkriti le redkim, skrbno izbranim posameznikom, zato pa ti, vam najbližji ljudje tudi vedo, da ste v sebi polni globokih čustev in hotenja po umirjeni skladnosti. Nasploh vas ljudje, ki vas bolje poznajo, zelo cenijo. Tudi zaradi vaše sposobnosti jasnega mišljenja, zanesljivosti in dobre presoje.
Nasvet: Kazanje čustev ni znamenje šibkosti. Nasprotno. Drugim bodo tako vaše odločitve predstavljene dostopneje, kar velja tudi za popolnoma strokovne in poklicne zadeve. (jz)