Ljudje

Koroški veter zapihal na Gorenjsko

MARIJA ŠELEK
28. 1. 2010, 00.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Gostitelja, Katja in Jure Bricman, sta prejšnji petkov večer začela z motom: Igrajmo se! To sploh ni čudno, saj je koroški kreativni dvojec iz Kotelj več kot igriv. Še vedno sta tako zanosna kot na začetku poslovne poti, polna idej, želje po vedno novih podvigih - ambiciozna, navdušujoča in velikopotezna.

Gostitelja, Katja in Jure Bricman, sta prejšnji petkov večer začela z motom: Igrajmo se! To sploh ni čudno, saj je koroški kreativni dvojec iz Kotelj več kot igriv. Še vedno sta tako zanosna kot na začetku poslovne poti, polna idej, želje po vedno novih podvigih – ambiciozna, navdušujoča in velikopotezna. Njuna energija je nalezljiva in res dajeta vtis, da je vse mogoče. Predvsem pa znata zapeljati svoje občinstvo in ga začarati – tako kakor znata pripeljati med nas svoj čipkasti porcelan.

Uspešnico o njunem porcelanu, ki se je pred enajstimi leti rodil v domači garaži, na osmih kvadratnih metrih, verjetno že poznate. Lastne prodajne galerije sta doslej odprla v domačih Kotljah, Parizu in v Ljubljani, zdaj pa je na vrsto prišel tudi slovenski turistični biser – Bled. Čeprav so ju mnogi umeščali tudi že na avenije New Yorka, jima tam še ni uspelo odpreti svojega ameriškega naslova. »V New Yorku še nimava galerije, vendar se je zgodba o porcelanu Catbriyur začela prav v ZDA, ko smo bili z izdelki na sejmu v Los Angelesu. Takrat smo dobili svojega distributerja za celotno ZDA, nekaj naročil in pozneje show room z nekaj drugimi izdelovalci v New Yorku. Nato smo poskusili še v San Franciscu, po usodnem 11. septembru pa smo svoj ameriški nastop prekinili. Takrat je dozorela tudi strategija, da bomo izdelke prodajali samo v svojih galerijah. Trenutno iščemo lokacijo in koncept, ki bi nam ustrezal; ali se bomo predstavljali v Los Angelesu v sklopu drugih galerij s skupno distribucijo ali pa bomo odprli samostojni butik tudi v New Yorku po zgledu Pariza in Ljubljane. Ta trenutek še ne morem govoriti o konkretnih stvareh, čeprav imamo newyorške lokacije že ogledane,« je povedal Jure Bricman.

Duhovito in sproščeno! Tokrat sta Bricmanova v avlo hotela Park na Bledu povabila tako svoje poslovne partnerje, prijatelje, družino in znance, med zbrano množico, ki je upoštevala oblačilno zapoved črno-bele elegance, pa se je sprehajalo veliko znanih Korošcev (od poslanca Mira Petka, televizijske novinarke Janje Koren, Daniele Čehovin, mežiškega župana …). Vse je gnala radovednost, kako sta si zamislila svojo četrto prodajno galerijo.

 Več v Jani, št. 4, 26. 1. 2010