Nasveti

Marmorni biskvit z breskvami

Jana
10. 8. 2010, 13.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za 12 kosovPriprava: 25 minutPečenje: 35 minut Sestavine: 4 zrele breskve (približno 600 g) * 2 vejici mete; za biskvit: 4 jajca * 100 g sladkorja * 50 g masla * 150 g moke * 30 g jedilnega škroba * 2 žlički pecilnega praška * 1 žlica mleka * 1 žlica kakava v prahu * sladkor v prahu za posipanje.

Priprava: Breskve za nekaj trenutkov potopimo v vročo vodo, nato jih oplaknemo z mrzlo vodo in olupimo. Razpolovimo jih in jim odstranimo koščico. Pečico segrejemo na 200 stopinj. S papirjem za peko obložimo dno tortnega modela s premerom 22 cm. Na dno modela položimo metine vejice in breskove polovice s prerezano ploskvijo navzdol. V skledi penasto umešamo rumenjake, sladkor in 2 žlici vode. Primešamo staljeno maslo. Iz 4 beljakov stepemo čvrst sneg in ga damo na umešano rumenjakovo zmes. Na vrh presejemo mešanico moke, jedilnega škroba in pecilnega praška. Vse skupaj rahlo premešamo. Zmes razdelimo na dva dela in v enega zamešamo kakavov prah in mleko. Obe zmesi, svetlo in kakavovo, damo na breskove polovice ter ju z vilicami porazdelimo in premešamo, da nastane neenakomeren marmorni vzorec. Model postavimo v pečico. Pečemo 35 minut. Biskvit zvrnemo na rešetkast podstavek in pustimo, da se ohladi. Posipamo ga s sladkorjem v prahu, razrežemo in ponudimo.
 
Nasvet: Tudi pri pripravi te sladice lahko uporabimo ali breskve ali nektarine. Pozimi pa sveže sadje nadomestimo z vloženimi breskovimi polovicami.