Nasveti

Svedrci z zeleno omako

Jana
16. 8. 2010, 13.05
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Za 4 osebePriprava: 10 minutKuhanje: 15 minut Sestavine: 500 g svedrcev ali drugih testenin * 2 bučki * od 5 do 6 listov blitve * 2 sardelna fileja (po želji) * 2 žlici olivnega olja * 1 žlica vloženih kaper * 50 g masla * 60 ml belega vina, nariban parmezan.

Priprava: V veliki kozici vrele, osoljene vode skuhamo testenine, da so še nekoliko čvrste pod zobmi. Medtem ko se testenine kuhajo, sesekljamo čebulo, bučki pa obrežemo na konceh in na grobo naribamo. Liste blitve (stebla odstranimo in uporabimo drugje) natrgamo ali narežemo na koščke. Sesekljamo odcejene sardelne fileje. V veliki ponvi z debelim dnom segrejemo maslo in olivno olje. Med mešanjem na zmernem ognju pražimo čebulo in bučke 3 minute. Dodamo sardelne fileje in kapre, zalijemo z vinom, solimo in popramo. Med mešanjem kuhamo 2 minuti. Dodamo narezane liste blitve in kuhamo še 1 do 2 minuti oziroma toliko, da se listi zmehčajo. Kuhane testenine odcedimo, stresemo v ponev z omako in vse skupaj dobro premešamo. Ponudimo z naribanim parmezanom.

Nasvet: Namesto blitve lahko uporabimo tudi špinačo.