Mnenja

Janin uvodnik: Pridite, prihodnost BO!

Jelka Sežun
26. 12. 2023, 04.00
Deli članek:

A veste, kako pravijo, preteklosti ni več in prihodnosti še ni. Zato ne čakajte na življenje, življenje je tukaj in zdaj. Ali kot je rekel Dale Carnegie – pameten možakar je bil – »ena najbolj tragičnih stvari pri ljudeh je to, da odlagamo življenje. Sanjarimo o nekem čudežnem rožnem vrtu za obzorjem, namesto da bi uživali v rožicah, ki nam danes cvetijo pod oknom.«

Shutterstock
Najsrečnejši so vedno ljudje, ki znajo ceniti drobne trenutke ter uživati v njih tukaj in zdaj.

Nočemo reči, seveda ne, da sanje, upi in načrti niso pomembni. Tudi ne mislimo, da  preteklost nima vrednosti – zares usrano leto je za nami, ampak človeški spomin je krasna zadeva, briše grde stvari in s toplo svetlobo ožarja lepe. Življenje je pa tisto vmes in najsrečnejši so vedno ljudje, ki znajo ceniti drobne trenutke ter uživati v njih tukaj in zdaj, medtem ko ne brodijo po preteklosti in ne čakajo na prihodnost. Ta bo prišla sama od sebe.

Želimo si milo in prijazno, ampak upi se ne uresničijo vedno. Tole pa lahko napovemo s popolno gotovostjo: lepi trenutki bodo vedno. Ker če smo se v tem letu česa naučili, smo se tega, da zmoremo. In da nismo sami. Da držimo skupaj, kadar zares šteje.

In zato: prihodnost bo. Torki bodo. In Jana bo.

Srečno.

Uredništvo

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!