Mnenja

Numerologinja Romana Pogorelčnik: Rešila nas bosta sočutje in hvaležnost

Andreja Comino
22. 12. 2023, 04.30
Deli članek:

Svet si razlaga s pomočjo energij, ki jih vidi skozi številke. Vsaka ima svoj pomen. »Aleš Kristančič me je nekoč vprašal, ali je numerologija glasba ali matematika. Bil je prvi, ki mi je postavil to vprašanje, ker dejansko numerologija govori o glasbi, ki je v nas. Vse vibrira – mi, narava, vesolje, vse vpliva na nas in mi vplivamo na vse. Numerologijo bi lahko zapisali z notami, a je preprosteje, če vibracije zapišemo s števili. Števila so simboli planetov, iz njih pa razberemo, kako razmišljamo, čutimo in se odzivamo,« razlaga numerologinja Romana Pogorelčnik, h kateri se po nasvet pri pomembnih odločitvah zatekajo številni ljudje. Zato smo jo povprašali, kaj se nam obeta v letu, ki prihaja.

Šimen Zupančič
Numerologinja Romana Pogorelčnik

»Če mi ne bi bilo ime Romana, ki je vibracija števila 20, bi me zanimalo vse kaj drugega, tako pa me je že od nekdaj privlačilo vse skrivnostno. V srednji šoli sem veliko raziskovala in brala o Egiptu, piramidah, Majih, Aztekih, vesolju. Takrat je to veljalo za čudno, zdaj pa čedalje več ljudi želi razumeti sebe in druge. Sloviti Max Planck je dejal, da znanost ne more rešiti večne skrivnosti narave; vse zadnje analize kažejo, da smo mi del te skrivnosti, ki jo želimo rešiti. Torej bi bilo bolje, da bi najprej raziskali sebe, kajti smo del vesolja. Vedno so me zanimali karakterji ljudi, in ko sem leta 2001 spoznala numerologijo, se mi je počasi pokazala formula, s katero se da ugotoviti človekovo osebnost. Moji najboljši učitelji so bili ljudje. Z njimi sem se pogovarjala, jim prisluhnila in dobivala potrditve, kaj povzroča določena vibracija. Numerologija je namreč tehnika, s katero ugotovimo, kakšna energija je v nas, kako razmišljamo, čutimo, se odzovemo. Zato moramo najprej dodobra spoznati sebe, si zatem priznati dobre in slabe lastnosti, potem pa se odločiti, da bomo krepili dobre. Ko gremo preko sebe z novim zavedanjem, se odzovemo drugače. Tako lahko napredujemo. Vsak dan naj bi bili vsaj malce boljši, kot smo bili včeraj.

V zibelko so nam položeni ime, priimek, datum rojstva, živimo v okolju, ki nas tudi oblikuje, saj vse vpliva na nas. Če imamo v sebi harmonijo in če živimo v družini, ki verjame v nas, je to sreča. Vsi pa si želimo biti srečni, zdravi, svobodni in ljubljeni, nekateri želijo biti tudi uspešni, bogati ter slavni. Vsaka vibracija v nas ima dobre in slabe lastnosti, od nas pa je odvisno, na katere se bomo osredotočali; ali bomo hranili dobrega ali slabega volka,« pravi Romana, ki uporablja kaldejsko metodo numerologije, ki jo je okrog 500 let pred našim štetjem z območja med Evfratom in Tigrisom v Evropo prinesel Pitagora.

Šimen Zupančič
Numerologinja Romana Pogorelčnik

Strune našega življenja

Romana človeka slikovito primerja s kitaro. Te naše »kitare« imajo nekatere šest strun, ene več, druge manj. Ena je naše ime, druga priimek, tudi vzdevek je struna, genetika enako, rojeni smo na dan, ki je struna, celotni datum, ki mu rečemo matrica, je struna, in vizija tudi. Mi brenkamo po naši kitari. Če nismo zadovoljni z zvenom, pomeni, da je treba nekaj spremeniti. Struno uglašujemo tako dolgo, dokler ne zazveni lepo. Če je uglašena, dobimo lep zven in zaigramo katerokoli melodijo. Če so strune razglašene, torej niso harmonične, doživljamo v življenju težave, lekcije; odvisno od vibracije. In potem se trudimo in utrudimo, iščemo, kdo je kriv za našo nesrečo. Če spoznamo sebe in svoje vibracije, smo na dobri poti, da zrastemo kot osebnost.

»Lahko imamo dobro vibracijo v priimku in šibko v imenu, pozornost pa posvečamo tistemu, kar nam ne gre, oziroma se preveč usmerjamo k slabi strani, namesto da bi se k dobri. Denimo, ljudje z vibracijo števila 22 so pametni in delavni, usmerjeni v prihodnost in imajo veščine obvladovanja visoke tehnologije. Po drugi plati pa so to ljudje, ki jim drugi mečejo polena pod noge. Poleg tega so v odnosih velikokrat naivni, zaskrbljeni in tudi žalostni. Od človeka je odvisno, kaj bo storil: bo jokal nad krivicami, ki se mu dogajajo, ali pa bo rekel, imam potencial, da postanem odličen računalničar, morda filozof, pa se bom ukvarjal s tem in ne bom jokal nad usodo. Zato je koristno pogledati, kako nas podpirajo ime, priimek in datum rojstva, ter izkoristiti vse, kar je dobrega v nas. Obenem pa spoznati, kar nam ni v pomoč, da gremo lahko preko tega, to je le lekcija, ki se je moramo naučiti. Če se je ne, jo ponavljamo znova in znova,« razlaga Romana.

Nadaljevanje prispevka si lahko preberete v reviji Jana,  51, 18. december, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!