Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Ujela me je pri kraji

Uredništvo
15. 11. 2023, 05.00
Deli članek:

Mojca je na sejmu v žep pospravila izdelek, ki ga je želela kupiti, a ga ni, ker jo je prodajalka ignorirala. Za povrh je njeno dejanje videla še hčerka, ki se sedaj sprašuje, kaj se vendarle dogaja z njeno mamo. Mojca je sedaj v veliki stiski: 'Kaj lahko sploh naredim?'

arhiv
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"Naredila sem grozno neumnost in ne vem, kako naj to popravim. S hčerko, ki obiskuje prvo triletje osnovne šole, sva bili na nekem sejmu. Želela sem kupiti neko stvar, njena cena je bila 15 evrov. Z njo v roki sem stala pri stojnici, a me je prodajalka kar ignorirala in se posvečala drugim kupcem. Velika gneča je bila na tistem sejmu. In nazadnje sem stvar vtaknila v torbico ter odšla. Hčerka je to opazila, čeprav se je v tistem trenutku ukvarjala z nečim drugim. Spraševala me je, zakaj nisem plačala, ali ni to kraja, kaj če pridejo policaji ... Lagala sem ji, da nisem nič ukradla, da sem plačala, pa mi je takoj dala vedeti, da dobro ve, kaj je bilo. Doma sicer o tem ni nikomur nič rekla (kolikor mi je znano), je pa bila zamišljena in se me je tisti dan izogibala. Sploh ne vem, zakaj sem to naredila, malo me je zjezila tudi prodajalka, ker je tako rekoč gledala mimo mene, ni pa moje dejanje opravičljivo in tudi ni prav, da lažem hčerki. Nisem tatica, ko sem bila najstnica, smo parkrat s prijatelji v trgovini ukradli čokolado oziroma kakšno podobno sladkarijo, potem pa nikoli nič. Najbolj se sekiram zaradi hčerke, to si bo zagotovo zapomnila in morda še kdaj privlekla na dan. Kaj lahko sploh naredim? Hvaležna bom za vaše nasvete."

- Mojca

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 46, 14. november, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!