Mnenja

Prostovoljno pred poroto: Med možem in sinom

Uredništvo
8. 11. 2023, 04.00
Deli članek:

Upokojenka Marica se je znašla med dvema ognjema. Mož bi rad, da uživa v pokoju, sinu pa se zdi samoumevno, da mu bo brezplačno pomagala v službi.

Dreamstime
Fotografija je simbolična

Imate tudi vi nevšečnost, ki bi ji radi prišli do dna s pomočjo porote? Porotnikom pišite na: Revija Jana, Vevška cesta 52, 1260 Ljubljana Polje ali na e-naslov: jana@media24.si, s pripisom Prostovoljno pred poroto.

"V težkem položaju sem se znašla, in to prav zdaj, ko bi končno lahko uživala in se posvetila sebi. Sem frišna upokojenka, dobri dve leti nisem več v službi. Ne morem vam povedati, kako sem se veselila upokojitve. Na začetku sem imela malo težav pri privajanju na nov režim, a sem se hitro utirila, se vpisala na univerzo za tretje življenjsko obdobje, občasno pazila vnučke. Na začetku tega leta se je upokojil še mož in takoj sva šla za dober mesec na potovanje, kar na novo sem se zaljubila vanj. Potem pa se je sin odločil za s. p. Kmalu se je pokazalo, da so s tem povezani veliki stroški, in tako poskuša »stisniti«, kjer se da. Tako me je zaprosil za pomoč pri računih in administraciji, seveda zastonj. Ni mi bilo težko, a po dveh mesecih je pa le izustil, da bi me potreboval za dlje časa, kaki dve leti, da spleza na zeleno vejo. Rada bi mu pomagala, ker pa to vzame res veliko časa in zahteva delo vsak dan, mi krade čas za druge stvari, mož godrnja, pa še zelo utrujena sem. Končno sem prišla do tod, ko bi se lahko malo umirila in spočila, pa se ne morem. Zdaj na eni strani gledam namrgodenega moža, za katerega zaradi sina nimam časa, na drugi strani je pa sin, ki se mu zdi kar samoumevno, da sem tu zanj, kadar me potrebuje, ker to pač starši počnejo, in se niti ne sprašuje, kako bi svoje težave rešil drugače. Bojim se, da mi bo zelo zameril, če ne bom hotela delati zanj. Svetujte mi, prosim"

- Marica

Odgovore porotnikov si lahko preberete v reviji Jana,  št. 45, 7. november, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Prijazno vabljeni k branju!