Ljudje

Na obisku pri Luciji Harum

Sonja Javornik
14. 7. 2023, 09.00
Deli članek:

Seriji V imenu ljudstva in Gospod profesor, neverjetno zabavni skeči z vplivnico v oddaji V petek zvečer, predstave celjskega teatra in nenazadnje duet Luma – kjerkoli se pojavi Lucija Harum, vedno navduši.

Mateja Jordovič Potočnik
Lucija Harum

27-letna igralka, ki se je iz rodnega Slovenj Gradca preselila v Ljubljano, je umetnica, ki bo pustila pečat na naši kulturni sceni. Tako kot je že dala svoj pečat dvosobnemu stanovanju v bloku v središču Ljubljane, kjer živi s partnerjem Martinom Vogrinom, ki je tudi druga polovica dueta Luma.

Mateja Jordovic Potocnik
Manjšo sobo sta z Martinom uredila v glasbeni studio.

Lucija si vedno ustvari dom po svoji meri. V otroštvu je sobo opremila s posterji. »Bila sem fenica RBD (serije in skupine Rebelde, op. a.) in je bil čisto vsak košček stene prelepljen z njihovimi plakati,« pripoveduje malo v zadregi in se spominja, da je bila celo na njihovem koncertu v Ljubljani. Malo pozneje, v srednji šoli, je že sama poskrbela za pohištvo. »Predelala sem star predalnik, pa stole, mize … pohištvo pobrusila, prebarvala, polakirala …« Lucija je torej mojstrica pri opremljanju domov, zato ni čudno, da ji Martin z veseljem prepusti pobudo.

Mateja Jordovic Potocnik
Luciji tudi rastline izvrstno uspevajo.

Pospravljanje sprošča

Lucija in Martin, ki ob delu glasbenega producenta in komponista še študira psihologijo, sta par že dobrih pet let, pred dvema letoma in pol pa sta se preselila v najemniško stanovanje. »Super lastnike imava, tako so nama dovolili, da stanovanje urediva po svoje – z izjemo velikih omar v spalnici,« je povedala Lucija. Stanovanje sta res uredila v pravi dom, na stenah so njune zanimive polaroidne fotografije, na katerih se vidi, da se rada zabavata in imata zanimiv smisel za humor, na policah je kup zanimivih knjig – tudi strokovnih, še posebno s področja psihologije, ki zanima oba, pa vinilne plošče in vrsta rastlin, za katere Lucija pridno skrbi.

Mateja Jordovic Potocnik
Lucija ima kar nekaj zanimivih fotoaparatov, tudi polaroidnega, ki v nekaj trenutkih ustvari sliko.

»Pri Luciji je najboljše, da je prijazna, zna poslušati, vedno je pripravljena pomagati, tudi drugim … Da bi me kaj motilo, pa ne vem – morda to, da bi včasih rada več pospravljala kot jaz,« odgovori Martin, ko ga vprašam za pluse in minuse svoje partnerice. »Oba sva kar pridna, je pa res, da mene čiščenje sprošča. Takrat ko imam največ stvari, ko sem v stresu, se lotim pospravljanja. Ko spravim stanovanje v red, mi to da občutek, da imam vse pod kontrolo,« pojasni in v stanovanju je res vse kot iz škatlice. »Rada imam kreativni kaos, mora pa biti čisto.«

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 28, 11. julij, 2023.

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!