Ljudje

Bodoča kuharska zvezda: Najmlajši slovenski picopek Brin Rekar

Andreja Comino
5. 7. 2023, 08.00
Deli članek:

Na prvi pogled je videti otročje lahko: v roke vzame kepo testa in jo začne nad glavo razigrano vihteti ter raztegovati z vrtoglavo hitrostjo in spretnostjo, da ti zastane dih.

Osebni arhiv
Brin Rekar

Nato pa raztegnjeno testo namaže z najboljšo paradižnikovo omako in natrga koščke mocarele burrata ali bufala ter postavi v peč na 400 stopinj Celzija. Kmalu omamno zadiši in še ne 11-letni Brin Rekar iz Vodic postreže z najboljšo napolitansko pico. Vse to počne s strastjo, saj obožuje hrano. Njegov oče Damjan, ki je z bratom Alešem »kriv« za Brinovo strast do priprave pic, pravi, da se navihani mulček sicer z veseljem pusti postreči mami. Zgovorni in navihani Brin je suveren tudi v družbi znanih Slovencev. Pice je pekel z Borutom Pahorjem, Cenetom Prevcem in še kom. Pretekli konec tedna pa je sodeloval v  dobrodelni akciji za hokejista Aleša Kranjca in bil picopek pri še enem prekaljenem gostinskem mačku, nekdanjem olimpijcu Janiju Klemenčiču na Bledu.

Osebni arhiv
Mali Brin čisto suvereno in samozavestno klepeta z znanimi Slovenci. Cene Prevc mu je zaupal številne športne in življenjsko modrosti.

»Nemirnega in energije polnega Brina smo najprej vpisali k nogometu. Vendar mu treningi in tekme niso najbolj dišali in ni imelo smisla, da bi ga silili k nečemu, kar ga ne zanima. Spodbujali smo ga k srčnemu iskanju tistega njegovega,« za začetek pove oče Damjan, ki je z bratom Alešem že dolga leta v gostinstvu.

Nadaljevanje prispevka si preberite v reviji Jana, št. 27, 4. julij, 2023.

Osebni arhiv
Brin Rekar

revija Jana
Izšla je nova številka revije Jana. Vabljeni k branju!