Ljudje

Nova knjiga Tjaše Kokalj

Jana
1. 3. 2010, 13.03
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Kmalu bo minilo leto dni odkar je bivša miss Universe Tjaša Kokalj izdala svoj krimi prvenec Poljubi me, miss! Pisateljevanje, njena prva ljubezen, jo še vedno osrečuje in dopolnjuje in Tjaša na pisateljskem področju niti malo ne počiva.

Kmalu bo minilo leto dni odkar je bivša miss Universe Tjaša Kokalj izdala svoj krimi prvenec Poljubi me, miss! Pisateljevanje, njena prva ljubezen, jo še vedno osrečuje in dopolnjuje in Tjaša na pisateljskem področju niti malo ne počiva. Trenutno ima kar nekaj zamisli za nove knjige, natančneje so v delu kar štiri. A vseeno ima ena izmed njih prav posebno mesto. Gre za otroško knjigo Kuža Medo, ki jo za čim prejšnjo izdajo Tjaša te dni popravlja, dopolnjuje in izboljšuje. Ideja o knjigi za otroke, v kateri v glavni vlogi nastopa prikupen kužek Medo, je prišla kar sama od sebe, saj ni dolgo odkar sta Tjaša in Klemen postala ponosna lastnica kosmatinca Medota. In ker se je Tjaša v vlogi skrbnice, lastnice in prijateljice malega psička znašla prvič, je hotela svoje izkušnje zbrati v zanimivi knjigi, ki bo otrokom (in tudi staršem), ki si želijo domače živali, bolje orisala nekatere predvidljive situacije in tiste malo manj.
Tjaša se nima za strokovnjakinjo, a pravi, da se vseeno zlahko postavi v kožo otroka, ki si vse na svetu želi imeti malo ali veliko kepo puha in bi za to naredil vse. Pravi, da je imeti psička, ena izmet lepših stvari v življenju, a je hkrati tudi zelo odgovorno dejanje.
Knjigo Kuža Medo je zastavila v 24 zgodbicah, po dve za vsak mesec v letu. Ena je zelo pozitivna in vesela, druga pa prikaže tudi malo manj zabavne in srečne trenutke vzgoje in oskrbe psička. Zaradi nenačrtovanih daljših zgodbic, pa se je odločila knjigo razdeliti na štiri dele: pomlad, poletje, jesen, zima.
Trenutno je v nekaj slovenskih založb poslala Kuža Medo -JESEN- in upa na čim boljši odziv ter da bi knjigica, ki jo je posvetila prav svojemu kužku, kmalu prišla na knjižne police.