Ljudje

Žlahtna zvezdniška zabava Lady

Jana
10. 6. 2010, 22.33
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.58
Deli članek:

Revija Lady je pod Tivolskim gradom gostila veselo druščino prijateljev, ki so se odzvali povabilu na tradicionalno zabavo pod klobuki.

Revija Lady je v četrtek, 10. junija, pod Tivolskim gradom v Ljubljani gostila veselo druščino prijateljev, ki so se odzvali povabilu uredništva revije Lady na tradicionalno zabavo pod klobuki. Za zabavo so skrbeli zgovorni Hitovec Robert Pečnik Pečo, razigrani Čuki s številnimi gosti, največ dela pa so imele napovedovalke usod. 

Zaradi pregovorno dobre družbe, ki se zbere na Lady zabavi, se ob pečenih dobrotah in pijači niso zabavali le zvezdniki, temveč tudi njihove družine.
Med otroki so bili uspešnica dneva vsekakor Čuki, ki so s seboj pripeljali dobrega prijatelja Ribiča Pepeta. Starši pa so njihovo zaposlenost izkoristili za klepet s prijatelji, pa tudi za ogled razstave prvih slovenskih tračev. V uredništvu revije Lady so namreč z letošnjo prireditvijo začeli tudi uradno praznovanje 20. obletnice izhajanja najbolj priljubljene revije na Slovenskem, ki bo doživelo vrhunec oktobra. Prva številka revije Lady je namreč izšla 18. oktobra 1990. 


FOTOGALERIJA: utrinki z zvezdniške zabave pod klobuki


In ker gre za častitljiv jubilej, je bilo tudi dogajanje na odru za nastopajoče nadvse slovesno. Na njem so si mikrofone podajale stare in mlade pevske zvezde (od Helene Blagne do male Line, Giannija Rijavca do Boštjana Bračiča, Natalije Verboten do Nine Pušlar, pridružili pa so se jim tudi Werner, Vili Resnik, Marta Zore, Manca Špik, Claudia, April ...), ki so z nami delile svoje spomine na čas, ko so bile prvič v reviji Lady. Na prizorišču pa se je med drugim pojavila tudi prva slovenska lady Di, gospa Brigitte Grandoverec Vider, ki je bila gostiteljica prvega Lady piknika s klobuki leta 1996.
Zabava se je začela ob 16. uri in je trajala tja do poznih večernih ur. Kot se za Lady spodobi, je bila pestra in zabavna, v ospredju dogajanja pa so bili seveda še vedno klobuki – na glavah znanih Slovencev se je bohotilo prav vse, od cvetlic vseh barv, velikosti in oblik do umetnih ptičev. Klobučke in kapice so na glavo poveznili tudi svojim otrokom in celo štirinožnim ljubljencem.

 

S svojimi klobuki so strokovno komisijo najbolj prepričali:
Ženski klobuki: 
1. mesto: Salome
2. mesto: Mili
3. mesto: Regina
Moški klobuki:
1. mesto: Marko Korač
2. mesto: Igor Jelen - Iggy
3. mesto: Miro Mišljen