Ljudje

Cel cirkus brez potrebe

Alenka Birk
17. 4. 2013, 08.23
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Z odlično igralko Ivo Kranjc smo se pogovarjali o novih oblinah, o katerih pravi, da se na odrskih deskah lepo zlijejo s karakterjem.

Kljub temu se bo na gledališke deske vrnila šele po naslednji sezoni. Naj ponovimo, če kdo še ne ve – Iva je noseča.

Med nosečnostjo gre ženska skozi mnoge preobrazbe. Se  vidite sedaj drugače, ko nosite v sebi še eno bitje?
Dojemam se celoviteje in pomirjeno s sabo. Ta občutek je zame precejšnje pozitivno presenečenje in ga, sedaj, ko ga poznam, ne bi zamenjala za nič na svetu.

Kako skrbite zase?
Namenim si več časa, predvsem umirjanju in notranjemu poslušanju. Zjutraj se najraje sprostim z jogo in napolnim z energijo. Dobro mi deneta še vodna vadba in hoja v naravi. Vsemu se pa poda dobra klasična glasba.

Se drugi sedaj drugače obnašajo do vas?
Zelo je pestro, ljudje v moji bližini me sprejemajo z navdušenjem. Seveda se najde kdo, ki je sedaj prijaznejši do mene, in tudi kakšna ženska, ki je zelo vesela, da se bom končno zredila, ne manjka. (smeh)

Kaj pa vpliv medijev? Ga težko prenašate?
Razsežnost tega spektakla nosečnosti me vedno znova preseneti. Tudi v najinem primeru. Še preden sva s starši in svojimi bližnjimi lahko delila veselo novico, ker je bilo pač prezgodaj, so jo brez najine vednosti razbobnali in ob tem napletli še nekaj neresnic. To naju je precej prizadelo, saj nama je povzročilo kar veliko preglavic in naju prikrajšalo za iskreno veselje. Po objavi je sledil še naval telefonskih klicev na dom in delovno mesto, tam so novinarji poskušali izsiliti pritrdilen odgovor mojih nadrejenih, sodelavcev itn. Skratka cel cirkus brez potrebe.

Je zaradi medijskega cirkusa težko ostati tak, kot si?
Če veš, kdo si in kaj si v življenju želiš, to ni težko. Manj veš o medijskem sebi, več veš o dejanskem sebi. (smeh)

Pravite, da želite čim bolj ohraniti družinsko intimo zase. Vam to trenutno uspeva? Si želite več miru ali vam je medijska pozornost ljuba?
Medijska pozornost, ki je povezana z mojim delom, se mi zdi pozitivna, ta občasno zelo izostren fokus na zasebno življenje pa niti ne. Sicer pa medijska pozornost v Sloveniji ni tolikšna kot v drugih, večjih državah, zato nimam  strahu, da ne bi obvladovala tega vidika svojega življenja. 


Več preberite v tiskani Jani (št. 16, izid: 16.4.2013).