Kožne nepravilnosti

Z regratom in ingverjem do napete ter sijoče polti

T.D.
3. 10. 2021, 20.51
Deli članek:

Zunanji dejavniki, ki jim je izpostavljena naša koža, močno vplivajo na njen videz. Zato je priporočljivo koži občasno privoščiti razstrupljanje, s katerim boste povrnili njeno mehkobo, sijaj in mladosten videz.

Profimedia
Sveža živila, obogatena s hranilnimi vrednostmi, bodo pomagala odstraniti strupe iz telesa.

Dovolj bodo le trije dnevi (predlagamo, da si jih vzamete za vikend), ki jih boste posvetili razstrupljanju kože. Prvi dan se odpravite v prodajalno ali pa do lokalne mestne tržnice, kjer boste kupili živila, obogatena s hranilnimi vrednostmi, kot sta sveže sadje in zelenjava. Predlagamo, da na svoj nakupovalni seznam uvrstite: jabolka, grozdje, jagode, grenivke, česen, avokado, brokoli, zeleno solato, korenje in paradižnik. Ta živila kombinirajte k jedem in jih vključujte v svojo vsakdanjo prehrano, saj so polna vitaminov, mineralov in antioksidantov, ki so izjemno pomembni za zdravje vaše kože.

Blagodejni zeliščni čaj

Vsaj en večer si privoščite naravno, doma izdelano masko za obraz, s katero boste dodatno nahranili in osvežili svojo kožo. Priporočamo takšno na osnovi olivnega, mandljevega ali kokosovega olja. 

Naslednji dan skuhajte čaj, ki naj bo sestavljen iz naslednjih zelišč: repinca, regrata in ingverja. Te sestavine bodo namreč poskrbele za protivnetno delovanje ter za pospešeno delovanje vaših jeter in ledvic, ki odstranjujejo toksine, ki smo jih vnesli v telo s hrano, pijačo, kozmetičnimi izdelki in vdihanim zrakom. Ravno tako bo tovrsten čaj poskrbel, da se boste hitreje znebili temnih kolobarjev pod očmi. V času razstrupljanja pijte tudi čim več vode, izogibajte pa se pitju kave, nikotinu in alkoholu ter sladkanim pijačam. Če ne zmorete brez kofeina, vam namesto kave priporočamo skodelico zelenega čaja, ki je odličen vir antioksidantov. Detoksikacijo telesa lahko pospešite tudi z masažo limfnega sistema, kot so predeli vratu, pazduh, trebuha, prepon in pregiba za kolenom.

Piling glede na tip kože

Zadnji dan detoksa poskrbite za piling celotnega telesa, s katerim boste odstranili odmrle kožne celice in pripravili kožo, da bo bolj dovzetna za negovalne učinkovine. Izberite piling, ki bo primeren za vaš tip kože. Čeprav različni tipi kože zahtevajo različno nego, je skrb zaradi neprimerne izbire pilinga, če je ta narejen iz naravnih sestavin, nepotrebna. A piling kljub temu prilagajajte občutljivosti in tipu svoje kože. Poskrbite tudi za telovadbo oziroma fizično dejavnost, ki bo vključevala hitro hojo in jogo, saj ti dve aktivnosti pospešujeta izločanje toksinov iz telesa. S pomočjo globokega dihanja med izvajanjem joge pa boste tudi svojemu limfnemu sistemu omogočili večji vnos kisika. ***TEMPLATE B14: RDEČ OKVIR: OBRAZNA MASKA POUDAREK (NEGA KOŽE, obrez): Čeprav različni tipi kože zahtevajo različno nego, je skrb zaradi neprimerne izbire pilinga, če je ta narejen iz naravnih sestavin, nepotrebna. PPS (SADJE IN ZELENJAVA): Sveža živila, obogatena s hranilnimi vrednostmi, bodo pomagala odstraniti strupe iz telesa. Brez sivega okvirja in citata in številke***