Zdravje

Dr. Lu Li svetuje: Težave z erekcijo

Dr. Lu Li
5. 3. 2016, 11.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Težave v spolnosti so še vedno tema, ki jo neradi odpiramo, zato je dr. Lu Li toliko bolj zadovoljna, da ji je bralec zaupal svojo težave. V odgovoru bralcu priporoča nekaj osnovnih metod za zdravljenje, bolj poglobljeno pa bo predstavila pomoč še naslednji teden.

profimedia
Vzrok za slabo erekcijo skriva v primanjkljaju ledvičnega janga.

Spoštovana dr. Lu Li!

Sem mlad fant, saj imam nekaj čez 20 let. Imam nerodno težavo, zato se obračam na vas. Že slabo leto dni se soočam s slabo erekcijo. Niti ne razumem, zakaj je temu tako.

Že nekaj let imam punco in imela sva super seks, kar naenkrat pa naju ovira čedalje slabša erekcija. Že po nekaj minutah, ko sva s punco v akciji, penis upade, uplahne. Punco imam zelo rad, zaupam ji, tudi ona je zelo pozitivna in me spodbuja, pravi, da bo vse dobro, a mene to že zelo moti in me že postaja kar malo strah pred spolnostjo, saj je rezultat vedno enak.

Zakaj se mi je začelo vse to dogajati? Seksa sem se vedno zelo veselil in sem bil poln adrenalina, zdaj pa zaradi vsega adrenalina ne morem niti več normalno seksati in uživati s svojo punco. Prebral sem, da obstaja kar nekaj kitajskih zelišč, ki lahko pomagajo.

Hvala za pomoč. Težavnež

Tokrat dr. Lu Li odgovarja bolj na hitro, naslednji teden pa bo bolj podrobno predstavila zelišča za povečanje libida in za ostale s spolnostjo povezane težave. S spolnostjo, še posebej z orgazmom, izgubimo veliko moči, veliko vitalne energije či in esence jing lahko odteče iz telesa; tedaj telo potrebuje svoj čas, da se ponovno okrepi in spočije. Ljudje se premalo zavedamo, kako hitro lahko naša energija odteče iz telesa, in se potem srečujemo z raznimi bolezenskimi stanji ali tegobami.

Odgovor

Mladenič Težavnež, ki to niste, lepo pozdravljeni!

Hvala, da ste mi zaupali vaše težave, o katerih se pogovarjamo premalo. Menim, da pri vas težava le ni toliko velika, da se je ne bi dalo rešiti in odpraviti.

S stališča tradicionalne kitajske medicine se vzrok za slabo erekcijo skriva v primanjkljaju ledvičnega janga, tako se glasi diagnoza. Ledvični ogenj oziroma jang ogreva vse notranje organe, tudi genitalije, tkiva. Ledvice so tudi organ, preko katerega se hranijo in krepijo drugi organi ter ki hkrati s svojo esenco jing poskrbi za ravnovesje in stabilnost telesa in duha. Pri vas je torej pomembno, da se dvigne ledvični jang, kar lahko naredite s pomočjo določenih toplih ali vročih živil/hrane/dodatkov ter zeliščne podpore za nekaj mesecev.

Vzrokov, zakaj pride do pomanjkanja ledvičnega janga, je več. Lahko gre za že prirojeno šibkost, podedovanost od matere/očeta, lahko pa je posledica neugodnega načina življenja, kot so nepravilna in neredna prehrana, uživanje mrzlih pijač in tudi prekomerna spolna aktivnost. S spolnostjo, še posebej z orgazmom, izgubimo veliko moči, veliko vitalne energije či in esence jing lahko odteče iz telesa; tedaj telo potrebuje svoj čas, da se ponovno okrepi in spočije. V starodavnih daoističnih časih so se menihi iz tega razloga odpovedali spolnosti, saj so tako lahko ohranjali svojo vitalnost in se hkrati naučili biti prosti navezanosti in hlepenja. S tem želim le poudariti, da se ljudje premalo zavedamo, kako hitro lahko naša energija odteče iz telesa, in se potem srečujemo z raznimi bolezenskimi stanji ali tegobami.

Menim, da bi vam zelo pomagala zeliščna formula, ki se v Evropi imenuje sexoton form (jink kui shen qi), saj vsebuje mešanico zelo vročih/toplih zelišč, ki reproduktivne organe preko ledvic prijetno segreje, s čimer se poveča apetit po spolnosti pa tudi odpravijo razne težave v spolnosti, kot je vaša. Prav tako je odlična podpora formula double force form (shenqi dabu), ki prav tako poskrbi, da je telo polno energije, vsebuje tudi dobro poznani izvleček atragalusa, ki daje telesu moč in energijo. Prav tako je primeren ameriški ginseng in ginseng na splošno. Poskušajte uživati tople obroke ter predvsem pijte tople pijače. Jedem lahko dodate tudi ingver, cimet ter si s kitajskim divjim pelinom ali mokso ogrevate področje KI1, ki predstavlja prvo točko na meridijanu za ledvice (leži na podplatu), in tudi področje meridijana REN, od popka do sramne kosti, saj boste s tem aktivirali dantian, ki mu pravimo energijski vrelec telesa. Prav tako si ogrevajte tudi predel GV4 (mingmen – vrata življenja), ki leži na hrbtu (o tem pobrskajte na internetu). Stimuliranje točke ima izredno veliko pozitivnih učinkov, še posebej ji ugaja toplota. Na tem predelu se namreč srečajo tri pomembne akupunkturne točke. Tudi pri nespečnosti se lahko stimulira, masira, ogreva.

Sicer pa preberite moj članek naslednji teden, saj vam bom predstavila zelišča za povečanje libida, pa tudi za ostale težave, povezane s spolnostjo, razložila bom tudi koncept ledvične jang energije. Vi pa le ostanite pozitivni. Oglasite se tudi v naši ordinaciji Dao TKM v Ljubljani, da vam še natančneje razložim metode za samopomoč in vam svetujem glede uporabe mokse.

Želim vam vse dobro!

******