Zdravje

Zrele ženske prekašajo mladenke

tp
14. 12. 2015, 19.24
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Ženske v različnih življenjskih obdobjih različno doživljajo spolne odnose. Poglejte, kako se ljubijo v svojih dvajsetih, tridesetih, štiridesetih in petdesetih letih.

Profimedia
Tridesetletnice se znajo čudovito ljubiti.

Dvajseta leta 

V tem obdobju ženske oziroma dekleta igrajo igro – bi ali ne bi. Želijo si veliko vsega, uživajo pa bolj malo. So precej negotove, saj se na neki način še bojijo moških. Bojijo se njihovega spolovila, bolezni, nosečnosti in ljubezni nasploh. Spolne odnose imajo večinoma zaradi tega, da lahko o tem govorijo prijateljicam. Saj poznate tisti rek: »Seks se ni zgodil, če o njem nisi poročala prijateljici.« Nekatere pa se v spolnost spustijo preprosto zato, da ne bi bile ene od tistih, ki spolnih odnosov še niso imele. 

Če mislite, da ljudje po 50. letu ne seksajo več, se motite.

Trideseta leta 

To so najboljša leta za eksplozivne salve seksa. Ženskam se v teh letih da igrati na vse mogoče načine, sebe že zelo dobro poznajo, zato vedo, kako je treba uživati. Vedo pa tudi, kateri so pravi moški in kateri so napačni, oziroma jim je hitro jasno, kaj lahko od njih pričakujejo. Vedo pa tudi, kako morajo skrbeti za svoje telo in kako spolno vznemiriti moškega. 

Profimedia
ženska, postelja

Štirideseta leta 

Ženske imajo v teh letih izrazit libido, zato postanejo v tem času prave seks zverinice. Njihova samozavest je na višku, nosečnost pa jih ne skrbi več, zato se lahko v popolnosti predajo spolnim odnosom. Vedo, kaj si želijo, in znajo fantastično zadovoljiti moškega. 

Petdeseta leta 

Če imate ravno 20 let, ste se gotovo vprašali: ali ljudje pri 50 letih sploh še seksajo? Počakajte, pa boste videli. Šalimo se. Brez skrbi, da seksajo, in to s takim žarom, o kakršnem v mladosti niti sanjali niso. Ženske po petdesetem letu že tako dobro poznajo svoje telo in potrebe, da znajo doživljati spolne užitke na povsem drugačen način. Vedo, da lahko energija ljubezni in seksualna energija delata pretresljive premike. Samo poglejte nekdanjo zvezdo Dinastije, 54-letno Catherine Oxenberg, ki je nedavno javno priznala, da je v mladosti težko doživljala orgazme, zdaj pa je svoje seksualne sposobnosti tako razvila, da doživlja orgazmične ekstaze kar po celem telesu.